Waar kan ik mijn mail bekijken bij Alphamega

Je kunt online je mail bekijken via webmail of je kunt je mail binnenhalen via een mailprogramma, zoals bijvoorbeeld Outlook of Apple Mail. De mail kun je in beide programma's eenvoudig instellen (uiteraard kun je je mail ook installeren op een smartphone of tablet).

Webmail

Om je mailboxen via webmail te bekijken moet je via internet inloggen op de webmail.

Typ in de url-balk/adresbalk van je browser: webmail.vul-hier-je-domeinnaam-in.

Bijvoorbeeld webmail.jouwdomeinnaam.nl.

Je komt dan bij een inlogscherm van je webmail.

Vervolgens log je in met een gebruikersnaam en je wachtwoord. De gebruikersnaam is het e-mailadres dat je wilt openen en het wachtwoord heb je zelf ingesteld bij het aanmaken van die mailbox.

Het is ook mogelijk via je Alphamega dashboard door te klikken naar webmail.

Log in op het dashboard (https://mijn.yourhosting.nl/) en klik via het menu door naar Diensten en het pakket waarvoor je de webmail wilt openen.

In het extra menu wat je krijgt vind je een link om in te loggen op de webmail.

Maar ook hier krijg je dan het inlogscherm van de webmail, waar je dus bij gebruikersnaam het e-mailadres moet invullen wat je wilt openen en het daarbij behorend wachtwoord.

Eigen mail programma

De mailboxen kunnen ook worden ingesteld in je eigen mailprogramma op pc/laptop, tablet en/of telefoon. Je hoeft dan niet perse in te loggen op de webmail om de mails af te kunnen handelen. En je kunt tevens mail versturen vanuit het aangemaakte e-mailadres.

Zie hiervoor:

N
Noemi is the author of this solution article.