E-mailinstellingen in Plesk (Technical Controlpanel) bij Alphamega

Mailboxen of een redirect aanmaken, een autoresponder instellen of een wachtwoord resetten? Het kan allemaal binnen Plesk!

Inhoudsopgave

E-mailinstellingen in Plesk (Technical Controlpanel)

Binnen Plesk (Technical Controlpanel) kun je snel en meer geavanceerde e-mailinstellingen toepassen.

In dit artikel laten we je zien hoe je verschillende e-mailinstellingen kunt doen in Plesk.

[0:00]    Inloggen op het Technical Controlpanel

[0:39]    Mailbox (e-mailadres) aanmaken

[2:42]    E-mail wachtwoord opnieuw instellen

[3:38]    E-mail doorsturen (mailgroep) instellen

[4:26]    E-mail alias(sen) instellen

[5:26]    Autoresponder (afwezigheidsbericht) instellen

[8:08]    Inloggen op webmail

[8:18]    Mailbox verwijderen (voorzichtig!)

[8:41]    Catch-all e-mailadres instellen

Video

Handleiding

1. Log in op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard met het contact-e-mailadres en je wachtwoord
  2. In je dashboard, klik op de pakketcategorie (Classic/Email/Hosting/TopSite) en dan op het pakket waar je e-mail op wilt instellen
  3. Klik in het menu op Plesk (Technical Controlpanel)
  4. Klik op de knop "Klik hier om naar het Technical Controlpanel (Plesk) te gaan"
  5. Je zit nu in de Plesk-omgeving (Technical Controlpanel). Klik op Mail in het menu om naar de mailinstellingen te gaan.
  6. Je kunt nu een nieuw e-mailadres aanmaken met een eigen wachtwoord door op +E-mailadres aanmaken te klikken

LET OP!Het wachtwoord moet minimaal 6 tekens lang zijn, en mag niet enkel uit letters of cijfers bestaan.

Alles ingevuld? Mooi, klik nu onderin op OK en het e-mailadres is aangemaakt.

That's it! Makkelijk he?

Loop je ergens tegenaan, neem dan even contact op met onze supportafdeling. Je staat er niet alleen voor.

Ook handig:

Kom je er niet goed uit, dan kun je in Mijn Alphamega Dashboard een E-mailCoach bestellen. Die gaat dan, met een remote support sessie van ongeveer een half uur, op jouw computer alles goed instellen.