E-mail ophalen via je telefoon - Alphamega

Hier leggen we je uit wat je moet instellen om e-mail op je telefoon te kunnen ophalen en te kunnen verzenden.

Inhoudsopgave

Om e-mail via een telefoon binnen te halen en te verzenden moet je eerst de volgende gegevens verzamelen:

- het e-mailadres van je mailbox (naamvandemailbox@jedomeinnaam.com/nl/be/etc)

- het wachtwoord van die mailbox

Let op: Het kan per telefoon verschillen welke gegevens je allemaal moet invullen en in welke volgorde je deze moet invullen. Voor de iPhone hebben we hier een aparte FAQ voor geschreven, deze vind je hier.

Over het algemeen zal je e-mail op de volgende manier in kunnen stellen op je smartphone: Je opent het mailprogramma waarmee je de mail wil ophalen (of ga naar instellingen -> accounts).

Vervolgens kies je ervoor om een 'nieuw account' toe te voegen:

Account-informatie

Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen

E-mail: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'

Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Alphamega Dashboard.

Server inkomende mail

Hostnaam: servernaam.alphamega.nl (De servernaam welke voor jouw  domeinnaam van toepassing is vind je terug bij Plesk (Technical Controlpanel). Zie hieronder.)

Gebruikersnaam: vul het gehele e-mailadres hier in, bijvoorbeeld denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com (of .nl/.be/.etc)

Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Servernaam: De servernaam vind je in het Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard (https://mijn.yourhosting.nl/) door daar te gaan naar het betreffende pakket en te klikken op "Plesk (Technical Control Panel)".

Achter Server staat de naam van de server (bijvoorbeeld: lungo.alphamega.nl).

Poort inkomende mail: (wordt meestal automatisch goed ingesteld)

Met SSL en IMAP: 993

Met SSL en POP: 995

Zonder SSL en met IMAP: 143

Zonder SSL en met POP: 110

Server uitgaande mail

Server uitgaande mail: smtp.alphamega.nl

Gebruikersnaam: Wederom je hele mailadres, bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.extensie Bij sommige mail programma's kun je aangeven: Gebruik dezelfde gegevens als voor de inkomende mail.

Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Voor de connectie met de SMTP server heb je wederom een keuze:

Poort uitgaande e-mail:

Met SSL (SSL/TLS): 465

Zonder SSL (geen of STARTTLS): 587

Nu heb je alle gegevens correct ingevuld en zou je de mail moeten kunnen ontvangen en verzenden via je telefoon.

Mocht je er na het lezen van deze FAQ er niet uit komen kun je altijd even contact opnemen met onze supportafdeling. Je staat er niet alleen voor!