Backups beheren bij Yourhosting

Als je een hostingpakket hebt bij ons heb je beschikking over backups van je website, mail en databases. In dit artikel leggen we uit hoe je deze beheert.

Inhoudsopgave

Website

Je kunt zelf een backup maken van je website met FTP. Meer over het gebruik van FTP lees je in dit artikel.

E-mail

De inhoud van je mailbox wijzigt constant. Je kunt een backup van je mail aanvragen door contact op te nemen. We adviseren echter om zelf regelmatig een backup te maken in je mailprogramma. Dit kan onder andere in Outlook en Apple Mail

Databases

Je kunt een backup van je database maken via de optie Databases in de Plesk Hostingmanager. Kies hiervoor de knop Dump exporteren. Daarmee download je de database en kun je deze lokaal opslaan.

Een back-up laten terugplaatsen

Heb je zelf geen back-up gemaakt, dan kun je ook een backup van Yourhosting terugplaatsen. Afhankelijk van je pakket kun je dit zelf terugzetten of tegen betaling door Yourhosting laten doen.

• Voor meer informatie en de tarieven kijk je bij de specificaties van je pakket.
  • Je kunt een backup aanvragen door contact met ons op te nemen.
  • Lees meer over backups terugplaatsen in dit artikel.

Aanvragen

Vraag je back-up aan via een mailbericht naar support@yourhosting.nl. Vermeld in je bericht:

• van welke website en/of database je een back-up wilt terugplaatsen;
  • van welke datum je een back-up wilt terugplaatsen.
  • Je akkoord op de kosten