FTP-gebruikers aanmaken in Plesk bij Yourhosting

In de Hostingmanager kun je meerdere FTP-gebruikers aanmaken. Hiermee kun je bijvoorbeeld collega's of een webdesigner toegang geven tot het website beheer. In onderstaande handleiding leggen we uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

Stappenplan

Volg de volgende stappen om een nieuwe FTP-gebruiker aan te maken:

1. Open de Hostingmanager;
  2. Ga naar Websites & domeinen;
  3. Klik op FTP-toegang;
  4. Klik op Een FTP-gebruiker toevoegen;
  5. Vul de gevraagde gegevens in en klik op Ok.

De nieuwe FTP-gebruiker is nu aangemaakt en klaar voor gebruik.

Mis je de knop ‘Een FTP-gebruiker toevoegen’, dan heb je het maximaal beschikbare FTP-gebruikers al aangemaakt. Overweeg dan een oude gebruiker te verwijderen, je pakket uit te breiden met extra FTP-gebruikers, of je hele pakket te upgraden.

Upgrade voor meer gebruikers

Wil je meer gebruikers toevoegen maar zit je aan het maximum aantal gebruikers? Via Mijn Account upgrade je naar een groter pakket met meer FTP-gebruikers. Vanaf het Max pakket is het aantal FTP-gebruikers onbeperkt.

Gelimiteerd toegang

Wil je dat een FTP-gebruiker alleen toegang heeft tot een bepaalde map en/of dienst? Selecteer dan bij Gebruikersrollen de gebruiker waar het om gaat om vervolgens rechten toe te kennen of te weigeren.