Website back-up bij Yourhosting maken

In de Plesk hostingmanager kun je zelf een backup maken en deze terugplaatsen. In dit artikel leggen we uit hoe dat gaat. Yourhosting maakt ook zelf backups van de gehele server. In het geval van een storing kunnen we je website weer herstellen. Wij kunnen ook op verzoek een back-up van je website terugplaatsen.

Inhoudsopgave

Back-up maken

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Ga naar Bestanden en selecteer de map waar je een back-up van wilt maken;
  3. Selecteer alle bestanden en klik vervolgens op Archief en vervolgens op Aan archief toevoegen;
  4. Geef de map een naam en klik op OK. Je backup vind je vervolgens terug in deze map.

Back-up terugplaatsen

Een gemaakte back-up van je website zet je terug door de volgende stappen te volgen:

1. Klik op het backup-bestand (.zip-bestand);
  2. Zet een vinkje bij Bestaande bestanden vervangen en klik op OK
  3. Het .zip-bestand wordt uitgepakt en je bestanden verschijnen in de map waar het zip-bestand uitgepakt is.

MySQL database Back-up

MySQL database Back-up maken (exporteren)

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Ga naar Databases;
  3. Klik vervolgens op Dump exporteren;
  4. Selecteer de map waar je de back-up in wilt zetten en geef dit bestand een naam.
  5. Klik op OK.

MySQL database Back-up terugzetten (importeren)

Een gemaakte back-up van je database zet je terug door de volgende stappen te volgen:

1. Via Dump importeren zet je een back-up van je database terug;
  2. Ga naar de map waar je back-up staat en klik op dat bestand (dat is altijd een .sql.zip-bestand);
  3. Klik vervolgens op OK. Je backup wordt nu terug gezet.