Website uploaden met FTP (FileZilla)

Wil je bestanden in je webruimte uploaden of downloaden, dan kun je gebruik je maken van een FTP-programma. Je kunt hiervoor elke applicatie gebruiken die je wilt. Yourhosting adviseert FileZilla. Met FileZilla kun je snel en eenvoudig een verbinding met je webruimte maken en je bestanden uploaden en downloaden.

Maak je voor het eerst gebruik van FileZilla? Dan kun je deze handleiding gebruiken. Gebruik je een ander programma? De stappen komen grotendeels overeen. Zoek zo nodig een handleiding er bij op de site van de leverancier van dit programma.

Inhoudsopgave

Wat is FTP

De afkorting FTP staat voor File Transfer Protocol. Het is een verbindingstype om bestanden te uploaden van je lokale omgeving naar je hostingpakket. Dit gaat doorgaans met een FTP-programma: een applicatie op de computer die via een gebruikersnaam en wachtwoord verbinding maakt met de server van je hosting provider. Omgekeerd kun je ook een website op die manier offline halen en lokaal opslaan.

Wat je nodig hebt om FTP te gebruiken

Heb je een hostingpakket van ons? Dan heb je ook FTP en dus de mogelijkheid om met FileZilla of een ander programma een verbinding te maken met je pakket. Een E-mail pakket en ons Your Websitepakket hebben geen FTP.

Je FTP gegevens vinden

1. Log in op je klantomgeving op http://account.yourhosting.nl

2. Klik links in het menu op Hosting & E-mail en vervolgens op de domeinnaam van de site waarmee je een FTP verbinding wilt maken;

3. In Plesk aangekomen ga je naar Websites & domeinen en daarna naar Verbindingsinformatie;

1SLe2KekeDCKRcdum5HJwLYFsYyJOsqpig

4. Je ziet nu een overzicht met je IP adres, gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt de laatste twee ook naar wens aanpassen. Noteer deze als je een verbinding wilt gaan opzetten met een FTP programma.

Verbinding maken met FileZilla

Om verbinding te maken doorloop je de volgende stappen. We gaan in deze handleiding uit van FileZilla.

1. Download en installeer FileZilla;

2. Open FileZilla en vul je gegevens in op deze balk;

8t0s_cHb5SivLAlBlKOL7nfbH3YlcHZ1Pg

NB: Bij Host mag je het IP adres invullen, het poortnummer is altijd 21. Je IP adres is van je pakket, niet je eigen IP. Je kunt deze vinden bij je FTP gegevens (zie vorige alinea).

3. Klik op Snelverbinden;

4. Ga akkoord met het certificaat.

Bestanden verplaatsen

Heb je een verbinding tot stand gebracht? Je ziet nu een overzicht van de bestanden op je computer aan de linkerkant en je hostingpakket aan de rechterkant.

bXxkBHxWLN9SZI5T-5v2TDVLVohRlloFmg

Verplaats een bestand door het op te pakken en te verslepen. Van links naar rechts (1) upload je een bestand of map naar je hostingpakket, van rechts naar links (2) download je een item van je pakket naar je lokale opslag. Je kunt een item ook aanklikken met de rechtermuisknop om te bepalen wat er mee moet gebeuren.

U-NTRTRz2ykRTkWk2l7-fTCeDbORnptShQ

Wat te doen bij verbindingsproblemen

Lukt het niet om een verbinding te maken met FileZilla of een ander FTP programma? Neem voordat je contact met ons opneemt eerst de volgende mogelijke oplossingen door:

• Pas je wachtwoord aan zoals hier omschreven;
  • Heb je een VPN verbinding? Schakel die uit;
  • Gebruik je een virusscanner? Controleer of deze FTP blokkeert;
  • Zit je op een netwerk van kantoor? Vraag je systeembeheerder of FTP is toegestaan;
  • Vermijd openbare Wifi;
  • Als je contact opneemt met ons, geef je IP adres door. Die vind je hier. (Dit is je eigen IP. Niet van je pakket)

Alternatieven voor FTP

Vind je FTP ingewikkeld of omslachtig? Het is een relatief verouderde manier om een website op je hostingpakket te krijgen. Als je een alternatief zoekt helpen we je graag.