Bestellen en betalen van je Microsoft-producten bij Yourhosting

Hoe werkt de facturatie bij Yourhosting voor Microsoft licenties en hoe bestel of upgrade ik mijn producten? In dit artikel vertellen we hier meer over.

Inhoudsopgave

Eerste keer Microsoft 365 licenties aanschaffen

Nieuwe klant? Je vind alle beschikbare Office licenties op de productpagina op onze website. Je kunt hier de gewenste licenties aan je winkelmandje toevoegen en bestellen.

Je factuur staat voor je klaar

Direct na je bestelling staat je factuur klaar. Je ontvangt hier ook een e-mail van. In Mijn Yourhosting kun je je factuur direct voldoen, bijvoorbeeld met iDEAL, PayPal of creditcard.

Je kunt je factuur inzien in je nieuwe klantomgeving. Doorloop daarvoor de volgende stappen:

1. Log in op Mijn Yourhosting met je mailadres en wachtwoord;

2. In het onderstaande scherm kies je voor Beheer M365 producten;

3. Je kunt nu in het menu links kiezen voor Facturen onder het kopje Financiën

Bestaande klant: Hoe je (extra) licenties kunt bestellen

Ben je al klant en wil je voor het eerst licenties bestellen? Of heb je al licenties bij ons maar wil je er meer voor bijvoorbeeld nieuwe collega's? Dat kan gemakkelijk vanuit je klantomgeving.

1. Log in op Mijn Yourhosting; let op dat je jouw mailadres gebruikt. Je komt daarna in dit scherm. Ben je al Microsoft klant bij ons? Kies dan voor Beheer M365 producten.

2. In het volgende scherm kun je op het tandwiel klikken achter de licentie waarvan je meer exemplaren wilt:

3. Kies voor de button 'Seats toevoegen' om het aantal te verhogen;

4. Heb je nog geen licenties? Of nog geen van dit type? Kies dan voor 'Bestel Microsoft 365';

Licenties upgraden

Je kunt een licentie van Microsoft 365 niet letterlijk upgraden. Je besteld de gewenste licentie en zegt de oude bij ons op zoals uitgelegd in de vorige alinea. Je kunt in het Microsoft 365 portaal de licenties toewijzen aan de gewenste gebruikers. Met deze knop kom je vanuit je klantomgeving direct in het portaal.

Kosten bij aanpassen licenties

Zoals gezegd kun je een licentie aanpassen door een nieuwe aan te schaffen en koppelen aan de gewenste gebruiker. De oude kun je dan opzeggen of toewijzen aan iemand anders. Opzeggen kan per maand. Als je nog maanden tegoed had van de betreffende licentie storten we dit terug; tenzij je in het eerste jaar van je overeenkomst zit.

Krijgen bedrijven volumekortingen?

Ja, vanaf 50 licenties krijg je van ons een korting. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik heb net Microsoft 365 betaald. Wat nu?

Nadat je de eerste bestelling van een Microsoft-licentie bij ons hebt geplaatst, dan maken wij bij Microsoft de "tenant" (de Microsoft-omgeving) aan. Je ontvangt van ons vervolgens een e-mail met de inloggegevens van het beheerdersaccount van de nieuwe tenant.

Hierna kun je je de tenant naar wens inrichten, bijvoorbeeld door een domeinnaam te koppelen en een gebruiker aan te maken. Wij helpen je graag met het naar wens inrichten van de tenant, of kijk in onze Quick Start Guides als je zelf aan de slag wil.

Als je al een licentie bij ons afneemt en een nieuwe licentie bestelt, dan voegen wij de nieuwe licentie toe aan de tenant (Microsoft-omgeving) als de betaling van de factuur is verwerkt.