Overgaan naar de nieuwe Outlook

Lees voordat je overgaat naar de nieuwe versie van Outlook het hele artikel goed door!

Microsoft heeft een nieuwe versie van Outlook ontwikkeld en deze kan je zelf aanzetten. Rechtsboven in de hoek, vind je de schakelaar.

Er zijn echter 2 belangrijke punten, die je eerst moet controleren:

1. Gebruik je POP of IMAP?
  2. In het geval van POP, laat je kopieën achter op de server?

Inhoudsopgave

IMAP

Wanneer je je e-mail hebt ingesteld met IMAP en je schakelt over naar de nieuwe Outlook, vraagt Outlook je om opnieuw het account in te stellen. Je profiel instellingen nemen ze dus niet mee, wel de thema's, kleuren e.d..

Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

Als je op Doorgaan klikt, kom je in de stappen terecht alsof je een nieuw account instelt. Vul hier je wachtwoord in en klik op Meer weergeven.

Vul hier alle gegevens in:

IMAP en SMTP server: mail.yourhosting.nl

Port IMAP: 993

Port SMTP: 587

SSL/TLS: aan

Gebruikersnaam: je e-mailadres

Wachtwoord: je eigen gekozen wachtwoord

Maak het proces verder af en je e-mail is weer ingesteld.

POP

Schakel nog niet om naar POP, voordat je je e-mail veilig hebt gesteld!

Wanneer je gebruik maakt van POP voor je e-mail en overschakelt naar het nieuwe Outlook, neemt Outlook de data van je mailbox niet mee. Dit komt, omdat Outlook automatisch omschakelt naar IMAP voor je e-mail. Je ziet na het instellen van je e-mail alleen de e-mail die op de server nog staat. Vaak is dat maar tot 14 dagen terug.

Het PST-bestand met je e-mail blijft wel op je computer staan, maar de nieuwe Outlook ondersteunt deze bestanden niet meer en leest ze dus niet in. Dit is pas ergens in 2025 weer mogelijk en is dan alleen read-only. Je kan daaruit geen e-mails verplaatsen naar andere mappen.

Kijk hier voor de roadmap van Microsoft.

Om dus zeker te zijn dat je je e-mail niet kwijt raakt, kan je een aantal dingen doen.

1. Niet overstappen naar de nieuwe Outlook. Maar uiteindelijk gaat dit automatisch, dus ben je alsnog je gegevens kwijt.
  2. Je POP account omzetten naar IMAP, zodat je e-mail naar de server wordt gesynchroniseerd.

Je POP account overzetten naar IMAP doe je gemakkelijk in je instellingen. Je wijzigt het protocol en de poort van de inkomende server van 995 naar 993.