Domeinnaam naar Yourhosting verhuizen

Je kunt een domeinnaam die bij een andere partij is geregistreerd, verhuizen naar Yourhosting. Hiervoor heb je een verhuiscode nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een domeinnaam is uniek. Als je een domeinnaam registreert kan deze door niemand anders geclaimd worden. De domeinnaam staat op jouw naam bij een registrar. Als de domeinnaam ergens anders geregistreerd moet worden is daar een unieke code voor nodig. Deze wordt alleen verstrekt aan de eigenaar. 

Domeinnaam bestellen bij Yourhosting

Of de domeinnaam verhuist moet worden of niet; je besteld deze altijd vanaf onze website. Op de homepage kun je direct de gewenste domein invullen. Is deze bezet? Dan krijg je de mogelijkheid om de domeinnaam te verhuizen.

Zodra je op Verhuizen klikt krijg je de mogelijkheid om de domeinnaam direct of later te verhuizen. In het eerste geval wordt om de verhuiscode gevraagd. Je kunt de bestelling ook eerst afronden en andere zaken eerst regelen; je kunt de verhuiscode dan later doorgeven.

Verhuiscode

Een verhuiscode wordt ook wel een (verhuis)token, EPP-code of transfercode genoemd. Je vraagt deze op bij de partij waar de domeinnaam nu geregistreerd staat. Alleen de eigenaar van de domeinnaam kan dit doen. Neem je de domeinnaam over van iemand anders? Dan vragen zij de verhuiscode op en geven ze deze door aan jou. 

Verhuisproces 

Zodra je een verhuiscode invoert wordt de verhuizing gestart. Hoe lang dit duurt hangt af van de extensie. Je kunt de status van de verhuizing zien als je inlogt op Mijn Yourhosting en bij je domeinnamen kijkt. Je kunt ook de domeinnaam opzoeken op de whois om te zien of deze inmiddels op jouw naam staat.

Lock

Bij generieke domeinnamen (.com, .net, etc.) zit er vaak een lock op de verhuizing. Dit moet opgeheven worden door de huidige eigenaar. Ze ontvangen daar een mail over.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.