Nieuwe Microsoft factuur

Heb je een factuur gekregen van je Microsoft producten die er anders uitziet dan normaal? Dat klopt! De facturen zien er anders uit en deze betalingen gaan naar een ander bankrekeningnummer. Vanwege een aanpassing in ons administratief systeem zie je misschien ook factuurregels staan die je niet herkend. We zetten in dit artikel even alles voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Vormgeving van de factuur

De factuur ziet er anders uit qua vormgeving. Ons logo staat op een andere plek, de adresgegevens ook en het lettertype en de vormgeving van de tabel met factuurregels is anders. Je kunt daardoor misschien in de veronderstelling zijn dat het niet van ons afkomstig is. Ziet je factuur er zo uit? Dan is er niks aan de hand.

(NB: De facturen in de afbeeldingen dienen als voorbeeld. De tarieven kunnen afwijken)

Rk_NWYL16_FsVceJY6ejMo5FiM159icwpQ

NB: Ziet jouw factuur er anders uit en je twijfelt aan de echtheid? Je mag altijd even contact met ons opnemen om het te controleren. We helpen graag.

Rekeningnummer

Behalve een andere factuur hebben we ook een ander bankrekening nummer. Het nieuwe nummer voor Microsoft producten is IBAN NL27 RABO 0129 2845 64. Alle betalingen per automatische incasso gaan hier automatisch naar toe. Betaal je handmatig of met een zelf ingestelde automatische betaling? Pas dan het rekeningnummer aan. Let op: Ontvangt je ook nog facturen in de 'oude' stijl voor andere producten zoals domeinnamen of hosting? Die mogen nog worden voldaan op het oorspronkelijke rekeningnummer: IBAN: NL02 RABO 0129 2844 32.

Licenties en factuurregels

Zie je licenties op de factuur staan die je niet bekend voorkomen? Of factuurregels met een waarde van 0,- euro? Dat klopt. Ons nieuwe systeem gebruikt één factuurregel als kostenpost voor je Microsoft licenties; en berekend daarna het tarief op basis van het aantal licenties wat je hebt. Omdat het aantal licenties kan fluctueren houden we altijd die ene gratis licentie aan als ankerpunt. Dit is geheel administratief technisch en heeft geen invloed op jouw kosten. Op de factuur ziet dat er zo uit:

W2Ni5id7a-vjNPE36CNmNmbRBBsrDf4LCg

Veelgestelde vragen

We hebben hier de meeste gestelde vragen en antwoorden voor je verzameld. Mis je nog informatie? Laat het ons weten via een reactie onder dit artikel.

  • Waarom zijn er twee verschillende facturen en rekeningnummers? Dat is onhandig. Dat klopt. Het is geen wenselijke situatie en het is voor te stellen dat je dit niet prettig vind werken. Gelukkig is dit maar tijdelijk. We zijn bezig met het overzetten van alle producten naar het nieuwe systeem. Binnenkort ontvang je ook voor je andere producten de factuur nieuwe stijl en voldoe je alles op de nieuwe rekening.  
  • Ik heb het bedrag overgemaakt op de verkeerde rekening. Je mag deze betaling storneren en het daarna overmaken op het juiste rekeningnummer. Ontvang je in de tussentijd een herinnering? Dan mag je deze negeren. Stuur ons even een bericht met de datum waarop je het hebt overgemaakt. 
  • Ik krijg ook nog facturen in de oude stijl. Dat klopt. We zijn bezig over te stappen naar een nieuw systeem en nieuwe facturen. Niet alle producten zijn tegelijkertijd overgezet. Het kan dus zijn dat je twee verschillende soorten facturen krijgt. Dit is tijdelijk. 
  • Ook als ik de licentie van 0,- euro weglaat, klopt het aantal licenties niet. Denk eraan dat licenties verlengd worden nadat de looptijd is verstreken. Dit is een jaar of een maand nadat je de licentie hebt aangeschaft. Heb je meerdere licenties op afzonderlijke momenten gekocht? Dan worden deze apart van elkaar gefactureerd. Heb je toch het idee dat de factuur niet klopt? Neem even contact met ons op. 
  • Het tarief op de factuur klopt niet. We hebben vorig jaar in het voorjaar de tarieven aangepast. Het kan zijn dat je kort daarvoor je licentie net verlengd had. Dus je ziet de nieuwe tarieven nu voor het eerst. Je kunt de huidige tarieven hier inzien.
D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.