Mailadressen aanmaken in Plesk

Je kunt mailadressen aanmaken als je een hostingpakket met e-mail of een e-mailpakket hebt. Je maakt in Plesk een postvak aan en koppelt hier een mailadres aan. Je kunt een mailadres ook laten forwarden.

Inhoudsopgave

Hoe maak je een mailadres aan

Eenmaal aangekomen in Plesk kun je klikken op Mail en vervolgens E-mailadres aanmaken.


Rfkjw8-3urgqoBfBlslbELx72BQ65ALhOA

Je komt nu in een nieuw scherm waar je de gegevens kunt invullen voor het maken van het mailadres. 

Eigenlijk is alleen het mailadres zelf en het wachtwoord (2x) belangrijk. De rest wordt automatisch ingevuld en hoeft een klant alleen aan te passen als ze hier een specifieke voorkeur in hebben. 

NB: Wachtwoord genereren betekent dat Plesk zelf een wachtwoord maakt. Je hoeft dit dus niet aan te klikken als je zelf al een wachtwoord hebt ingevuld.

Als alles naar wens is klik je op OK en het mailadres wordt aangemaakt.


fQJh4G01z6HcsY-3oWA-Zpru8EJ4lTln8A

Kun je een mailadres laten forwarden

Standaard wordt een mailadres gekoppeld aan een postvak in je pakket. Deze kan benaderd worden vanuit de webmail of worden toegevoegd in bijvoorbeeld Outlook, Apple Mail of op de telefoon. Maar je kunt ze ook laten forwarden naar een extern mailadres.

In Mail klik je op het betreffende mailadres en kies je vervolgens voor het kopje Doorsturen. Hier kun je het doorsturen van e-mailberichten activeren en de gewenste mailadressen invullen. De klant klikt daarna op Toepassen en OK. 


tdz_AowK6G6Tkz4MvGww29EllcuKgR18Dg

NB: We raden over het algemeen het doorsturen van mail af. De ontvangende partij is extern dus we hebben er geen zicht op of dit goed gaat. Als de mail niet aankomt ligt de issue mogelijk bij de andere partij en kunnen we je niet (goed) ondersteunen. 

Hoe pas ik het wachtwoord aan

Je wachtwoord aanpassen in Plesk gaat op dezelfde manier als het aanmaken van een mailadres. Je gaat naar Mail en klikt vervolgens het adres aan waarvan het wachtwoord mag worden veranderd:

j8slliThBaZtMtx1bV6vWuMyGyNdDLsXyw

Je vult twee keer het nieuwe wachtwoord in en dan klik je op Toepassen.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.