Wat is het verschil tussen IMAP en POP3?

IMAP

IMAP is zeer geschikt wanneer u meerdere apparaten gebruikt voor uw e-mail. De inhoud (inclusief mappenstructuur) van de e-mailbox is op elke computer precies hetzelfde. Alle e-mails kunnen altijd en vooral overal worden gelezen omdat ze bij ons op de server blijven staan.

Voordelen IMAP

• Uw e-mails zijn vanaf meerdere apparaten te lezen
  • De verzonden items zijn ook op elk apparaat hetzelfde
  • Met IMAP ziet u op elk apparaat welke berichten reeds gelezen zijn en welke niet (handig als u in dezelfde inbox werkt als uw collega’s)
  • Nieuwe mappen zijn op alle apparaten te zien wanneer u deze aanmaakt, ook in webmail is dit het geval Nadelen IMAP
  • Alle e-mail blijft op de server staan, uw e-mailbox zal meer van de schijfruimte op de server gebruiken

POP3

Uw e-mailprogramma/cliënt haalt e-mail op naar uw computer zodat u deze kunt lezen. De berichten staan lokaal op uw computer en niet meer op de server.

Voordelen POP3

• De kans dat uw e-mailbox de schijfruimte op de server verbruikt is veel kleiner dan bij IMAP Nadelen POP3
  • Mappen worden niet gesynchroniseerd op alle apparaten (inhoud kan per e-mailprogramma/cliënt verschillen)