reCAPTCHA instellen op mijn website - Yourhosting

Ben je erachter gekomen dat er spam wordt verzonden via jouw website, of wil je dit juist voorkomen? Hieronder lees je hoe je een reCAPTCHA instelt.

Inhoudsopgave

  1. Wat is reCAPTCHA
  2. Hoe ziet reCAPTCHA eruit
  3. Hoe vraag ik Google reCAPTCHA sleutels op?
  4. Hoe stel ik reCAPTCHA in op mijn website?


Wat is reCAPTCHA

reCAPTCHA is een beveiligingsmaatregel die vaak wordt gebruikt voor contactformulieren. CAPTCHA is een afkorting die staat voor: Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Met een testvraag controleert het of het om een echte bezoeker gaat, of bijvoorbeeld om een bot/script. Bots of scripts kunnen bijvoorbeeld onbeveiligde contactformulieren gebruiken voor spam. Een reCAPTCHA controleert op een aantal vlakken, waaronder bijvoorbeeld op hoe en hoe snel een formulier wordt ingevuld. 


Hoe ziet reCAPTCHA eruit

Ken je het vinkje dat je moet zetten om aan te geven dat je geen robot bent? Of vroeger; de tekst/cijfers die je moest overtypen? En het gridje met plaatjes van een straat waarbij je op de auto's of verkeerslichten moet klikken? Dit zijn voorbeelden van (verschillende versies van) reCAPTCHA. In versie 3 zie je meestal rechtsonderin het reCAPTCHA-logo staan.

Op deze pagina van Google kun je ook een voorbeeld van een reCAPTCHA zien.


Hoe vraag ik Google reCAPTCHA sleutels op?

  1. Vraag eerst een 'sleutel' op bij Google via deze link;
  2. Vul het Google reCAPTCHA-formulier in. Kies bij type voor 'v3' en geef je domeinnaam op;
  3. Klik onderaan de pagina op 'Verzenden' om de 'site-sleutel (site key)' en 'geheime sleutel (secret key)' te ontvangen. Zodra je deze ontvangt, sla je ze op een veilige plek op. Deze heb je nodig om de reCAPTCHA te activeren op je contactformulier.


Hoe stel ik reCAPTCHA in op mijn website?

Veel plug-ins voor bijvoorbeeld WordPress of Joomla! hebben een ingebouwde optie voor reCAPTCHA. Zo wordt het nog makkelijker om deze beveiliging in te stellen. Hieronder vind je linkjes naar de uitleg van de meest gebruikte plug-ins voor contactformulieren binnen WordPress en Joomla!:

WordPress

Joomla!


Hulp nodig met reCAPTCHA instellen op je contactformulier?

Onze professionele webmasters helpen je graag met het toevoegen van de reCPATCHA beveiliging op het contactformulier op je website. Op onze website lees je alles over onze Webmasterservice.

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.