Windows Live Mail: E-mail instellen bij VIP Internet

Hoe je een e-mailaccount moet toevoegen in Windows Live Mail vind je in de onderstaande handleiding.

Inhoudsopgave

1. E-mail account toevoegen
  2. Accountinstellingen configureren
  3. Serverinstellingen configureren
  4. Voltooien

E-mail account toevoegen

1. Start Windows Live Mail;
  2. Klik links boven op het blauwe menu tab;
  3. Ga naar 'Opties' en klik op 'E-mailaccounts';
  4. Klik in het volgende scherm op 'Toevoegen';
  5. Selecteer het account type 'E-mailaccount' en klik op 'Volgende'.

Accountinstellingen configureren

1. In dit scherm geef je een aantal instellingen van je e-mailaccount op:
    - Je e-mailadres
    - Je wachtwoord
    - Je schermnaam (bijvoorbeeld: 'Voornaam Achternaam' of 'Bedrijfsnaam');
  2. Selecteer 'Serverinstellingen handmatig configureren';
  3. Klik op 'Volgende'.

Serverinstellingen configureren

De linker kolom, 'Server voor inkomende e-mail', stel je als volgt in:

• Servertype: IMAP.
  • Serveradres: mail.vip.nl
  • Poort: 993.
  • Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' is aangevinkt.
  • gebruikersnaam: gebruikersnaam@je-domeinnaam.nl.

De rechter kolom, 'Server voor uitgaande e-mail', stel je als volgt in:

• Serveradres: smtp.vip.nl
  • Poort: 465.
  • Zorg dat 'Vereist een beveiligde verbinding' wel is aangevinkt.
  • Zorg dat 'Vereist verificatie' wel is aangevinkt.

Voltooien

1. Klik op 'Volgende';
  2. Je account is nu toegevoegd. Je kunt nu op 'Voltooien' en vervolgens op 'Sluiten' klikken om terug te keren naar Windows Live Mail.