Standaard mailinstellingen in Plesk bij VIP

Als je een mailadres bij ons hebt kun je die instellen als account in bijvoorbeeld Outlook of op je mobiel. In deze handleiding leggen we uit waar je de instellingen voor zo'n account kunt vinden.

Inhoudsopgave

Inleiding

Voor het instellen van je mailaccount heb je onderstaande instellingen nodig. Let goed op deze instellingen alleen van toepassing zijn op mailaccounts uit Plesk.

Inkomende e-mail:

• server: domeinnaam.tld (dus bijvoorbeeld vip.nl)
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 993 (POP3: 995)
  • type versleuteling: SSL Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• server: domeinnaam.tld (dus bijvoorbeeld vip.nl)
  • type: SMTP
  • poort: 465
  • type versleuteling: SSL
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)