Mailcluster: E-mail instellen in Thunderbird bij VIP internet

Inhoudsopgave

Thunderbird is een gratis e-mailprogramma en een volwaardig alternatief voor programma’s zoals Mac Mail of Outlook. In deze handleiding staan we stil bij het instellen van een Mailcluster e-mailadres in Mozilla Thunderbird.

Bird

Beschik je nog niet over Mozilla Thunderbird, download het hier dan GRATIS.

Stap 1: Test je e-mailgegevens in de webmail

• Open de internet browser
  • Typ in de navigatiebalk webmail.vip.nl (dus zonder www. er voor).

adresbalk

Het volgende inlogvenster verschijnt:

inloggen e-mail

• Vul bij de ‘gebruikersnaam’ het volledige e-mailadres in, bijvoorbeeld info@vip.nl.
  • Vul bij het ‘wachtwoord’’ het e-mailwachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat je ten tijden van het aanmaken van het e-mailadres in het klantenportaal hebt gekozen.
  • De ‘server’ zal automatisch worden ingevuld indien bij de gebruikersnaam het volledige e-mailadres is ingevuld.

Lukt het niet om in te loggen in de webmail-omgeving? Wijzig dan het wachtwoord van het e-mailadres. De volgende handleiding kan je daarbij helpen.

Stap 2: Voeg het e-mailadres toe aan Thunderbird

• Open het programma “Mozilla Thunderbird”.
  • Klik bij “Kies wat u wilt instellen” op “E-mail”.

E-mail knop

Het volgende scherm verschijnt:

Bestaande e-mailadres

• Vul bij “Uw naam” de naam van het e-mailadres in, bijvoorbeeld VIP Handleidingen.
  • Vul bij “E-mailadres” het e-mailadres in, bijvoorbeeld info@viphandleidingen.nl.
  • Vul bij “Wachtwoord” het e-mailwachtwoord in.

Ingevulde inloggegevens

• Klik vervolgens op “Handmatig configureren…”Thunderbird toont nu standaard instellingen welke wij dienen te wijzigen.

Server instellingen

De standaard e-mailinstellingen zijn als volgt:

Inkomende serverinstellingen:

• server: mail.vip.nl
  • type: IMAP (POP3 ook mogelijk)
  • poort: 993 (POP3: 995)
  • type versleuteling: SSL
  • Verificatie: normaal wachtwoord (SPA uitschakelen)

Uitgaande e-mail:

• Server: smtp.vip.nl
  • Type: SMTP
  • Poort: 465
  • Type versleuteling: SSL
  • Verificatie: ingeschakeld (normaal wachtwoord, dezelfde gegevens als voor inkomende e-mail, SPA uitschakelen)

Opnieuw testen knop

• Wijzig de serverinstellingen en klik op “Opnieuw testen”.

Geslaagde test melding

• Als alle instellingen juist zijn ingevoerd dan verschijnt er een groen vinkje met de melding: “De volgende instellingen zijn gevonden door de gegeven server te testen”.
  • Klik nu op “Gereed” om het installatie proces te voltooien.
  • Het e-mailadres is nu succesvol toegevoegd

Postvak In