Plesk: e-mail instellen op een iPhone of iPad - VIP internet

Deze handleiding helpt je eenvoudig op weg bij het instellen van een e-mailadres uit de Plesk-omgeving op een iPhone of iPad.

Stap 1: om de e-mailinstellingen op te vragen, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

Websites en domains

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op Mail Accounts. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

Mail accounts

Stap 3: klik in het bovenstaande menu op Mail Settings:

Mail settings

Stap 4: Allereerst is van belang dat e-mail op het domein is geactiveerd, dit kun je controleren aan het vinkje bij Activate mail service on this domain. Als de e-mail geactiveerd is dan zet je Enable mail autodiscover aan, dit staat onderaan de pagina:

E-mail activeren

Stap 5: Zodra je deze instellingen hebt gecontroleerd en aangezet, klik dan op OK:  

 Stap 6: Nadat je de instellingen hebt opgeslagen keer je automatisch terug in het e-mail overzicht. Klik hier achter het e-mailadres op de i om een overzicht van de e-mailinstellingen op te vragen:

Informatie icoon

Er opent nu een nieuw venster waar je de keuze kunt maken voor welk platform je de e-mailinstellingen wenst op te vragen. Kies hier voor iOS Mail on iPhone or iPad:

Kies voor iOS Mail

 Stap 7: Open de Camera-app op je iPhone of iPad en scan de bovenstaande QR code, door de QR code in beeld te brengen.

Scan QR code

Er opent nu een melding: QR-Code voor Website: Open ‘domeinnaam’ in Safari, in ons voorbeeld is dit viphandleidingen.nl.

Klik op deze melding en je zal doorverwezen worden naar Safari waarnaar de volgende pop-up verschijnt: Deze website probeert een configuratieprofiel te downloaden. Wil je dit toestaan?  Klik op Sta toe:

Profiel downloaden toestaan

Zodra de download voltooid is verschijnt de volgende pop-up: Profiel gedownload, bekijk het profiel in de Instellingen-app als je het wilt installeren. Klik vervolgens op Sluit:

Bevestiging profiel download

Stap 8: Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad:

Instellingen app icoon

Bovenaan vind je een nieuwe optie genaamd Profiel gedownload. Klik hierop:

Profiel gedownload optie

Vervolgens kom je in het overzicht omtrent het gedownloade profiel, klik hier op Installeer:

Klik op installeer

Waarschijnlijk wordt er nu gevraagd om de toegangscode in te voeren, voer deze in en klik vervolgens nogmaals op Installeer. Nadat dit is gebeurd dien je het e-mailwachtwoord van het desbetreffende e-mailadres in te voeren, klik hierna op Volgende. Het profiel is nu succesvol geïnstalleerd:

Succesvol geinstalleerd 

Het e-mailadres is succesvol toegevoegd aan je iPhone of iPad. Het desbetreffende e-mailadres zal nu terugkeren tussen de actieve Postbussen van de Mail-app:

J
Jelle is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.