Plesk: e-mail instellen op een iPhone of iPad - VIP internet

Deze handleiding helpt je eenvoudig op weg bij het instellen van een e-mailadres uit de Plesk-omgeving op een iPhone of iPad.

Stap 1: om de e-mailinstellingen op te vragen, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

R-IibORnkKFhShd9-qoLyn7ppuYSmCzPoQ

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op Mail Accounts. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

w8BI52ZU6xNnbTgSaENEWllN565ONlQoTw

Stap 3: klik in het bovenstaande menu op Mail Settings:

BPoZlpfhN7EuSsKRDwb96EfM27JQFa3aLg

Stap 4: Allereerst is van belang dat e-mail op het domein is geactiveerd, dit kun je controleren aan het vinkje bij Activate mail service on this domain. Als de e-mail geactiveerd is dan zet je Enable mail autodiscover aan, dit staat onderaan de pagina:

3sKxBOR8pPbcxF2mb6cl9b6de9Sy4WyoAw

Stap 5: Zodra je deze instellingen hebt gecontroleerd en aangezet, klik dan op OK:

Stap 6: Nadat je de instellingen hebt opgeslagen keer je automatisch terug in het e-mail overzicht. Klik hier achter het e-mailadres op de i om een overzicht van de e-mailinstellingen op te vragen:

V2k4znzKZwAvsKsYreftGGesU7i7WLOQVQ

Er opent nu een nieuw venster waar je de keuze kunt maken voor welk platform je de e-mailinstellingen wenst op te vragen. Kies hier voor iOS Mail on iPhone or iPad:

mqvCDYzBO3QpL58Oe-Dgku8FYkloW8kOsA

Stap 7: Open de Camera-app op je iPhone of iPad en scan de bovenstaande QR code, door de QR code in beeld te brengen.

Afbeelding met schermafbeelding Automatisch gegenereerde beschrijving

Er opent nu een melding: QR-Code voor Website: Open ‘domeinnaam’ in Safari, in ons voorbeeld is dit viphandleidingen.nl.

Klik op deze melding en je zal doorverwezen worden naar Safari waarnaar de volgende pop-up verschijnt: Deze website probeert een configuratieprofiel te downloaden. Wil je dit toestaan?  Klik op Sta toe:

WIDFsfD9hHTKHRb1n7XYMLW5LdmyiqBnGA

Zodra de download voltooid is verschijnt de volgende pop-up: Profiel gedownload, bekijk het profiel in de Instellingen-app als je het wilt installeren. Klik vervolgens op Sluit:

9lOf7YK3vsuBmubcS6GJOJnQ7AOpY6T9-w

Stap 8: Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad:

n6w_JJB5komv5H1UTanJy5JIkpL64Ll8BQ

Bovenaan vind je een nieuwe optie genaamd Profiel gedownload. Klik hierop:

KjnY0TIPW8Rm2zWFm2qFfYLoErch-9b62A

Vervolgens kom je in het overzicht omtrent het gedownloade profiel, klik hier op Installeer:

2KP4-gJ1cBrRi4cR7vqILoJtMXpyutaXuw

Waarschijnlijk wordt er nu gevraagd om de toegangscode in te voeren, voer deze in en klik vervolgens nogmaals op Installeer. Nadat dit is gebeurd dien je het e-mailwachtwoord van het desbetreffende e-mailadres in te voeren, klik hierna op Volgende. Het profiel is nu succesvol geïnstalleerd:

CoRpvNSEZwQ_ER8s-xsvRik8dwGTiNT1nw

Het e-mailadres is succesvol toegevoegd aan je iPhone of iPad. Het desbetreffende e-mailadres zal nu terugkeren tussen de actieve Postbussen van de Mail-app: