Nieuw FTP wachtwoord instellen

In dit artikel laten we zien hoe je het FTP wachtwoord aanpast. Je kunt met een FTP programma verbinding maken met je hostingpakket. Hiervoor heb je een wachtwoord nodig. Ben je het wachtwoord kwijt? Dan kun je een nieuwe instellen. Lukt het niet om een FTP verbinding te maken? Ook dan kan het handig zijn om het FTP wachtwoord aan te passen. Dan kun je dat als oorzaak uitsluiten.

Inhoudsopgave

Stap 1: Inloggen

Log in op Mijn Account. Je kunt inloggen met je klantnummer en je wachtwoord. Wachtwoord kwijt? Gebruik de 'Wachtwoord vergeten' optie.

Stap 2: Naar de FTP gegevens

Als je bent ingelogd zie je dit scherm. Scroll naar beneden naar 'FTP-gegevens' (1) en klik op 'Naar FTP-gegevens' (2).

Screenshot uit de Mijn Account omgeving van Yourhosting. De optie FTP gegevens is onder de aandacht gebracht met een rood vierkant.

Stap 3: Wijzigen

Je komt nu in het volgende scherm. Controleer in het dropdown menu (1) of je het gewenste pakket hebt geselecteerd. Ga naar je FTP gegevens (2) en klik op de blauwe link 'wijzig wachtwoord' (3).

Screenshot uit Mijn Account met een stappenplan voor het selecteren van een pakket en het aanpassen van FTP gegevens.

Stap 4: Nieuw wachtwoord

Je komt nu in dit scherm. Typ hier je gewenste wachtwoord in (1). Je kunt op 'Genereren' klikken als je het systeem zelf een wachtwoord wilt laten verzinnen en op 'Tonen' als je het wachtwoord wilt inzien. NB: Als je genereren gebruikt, verwijder je een zelf ingetypt wachtwoord.

Vervolgens vul je ter bevestiging het wachtwoord nogmaals in (3) en klik je op OK (4). Het wachtwoord is nu aangepast.

Afbeeldingen uit Plesk waarbij met een stappenplan wordt aangegeven hoe je een nieuwe FTP gebruiker aanmaakt.