Hoe maak ik een subdomein aan bij DeHeeg?

Via het controle paneel PLESK kunt u subdomeinen aanmaken, bijvoorbeeld dev.uwdomeinnaam.nl. Op een subdomein kunt u een aparte website plaatsen. Binnen PLESK krijgt elk subdomein een eigen beheeromgevig. Via deze omgeving  wijzigt u de instellingen. Op deze pagina laten wij u zien hoe u zelf een subdomein instelt.


Stap 1

Log via uw account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de link Websites & Domeinen. Klik vervolgens op de knop Subdomein toevoegen.

Subdomein toevoegen

Stap 3

Vul bij Naam subdomein de naam in die u aan het subdomein wilt geven. Denk aan dev of www2. Kies u bijvoorbeeld dev, dan wordt de link naar uw subdomein dev.uwdomeinnaam.nl. Klik hierna op OK om uw subdomein toe te voegen.

Subdomein toevoegen

Stap 4

Hierna vindt u het nieuwe subdomein terug onder de link Websites & domeinen. Ziet u alleen de naam van uw subdomein? Klik dan op de titel om het venster uit te klappen. U krijgt daarna alle instellingen in beeld.

LET OP: Mocht u het subdomein hierna niet in uw browser kunnen oproepen, dan moet het subdomein waarschijnlijk nog worden toegevoegd in de DNS van het domein via uw account.

Subdomein toevoegen

Subdomein verwijderen

Heeft u het subdomein niet meer nodig? Selecteer dan uw subdomein en klik rechts op de drie verticale puntjes als de instellingen zichtbaar zijn. Selecteer vervolgens de optie Subdomein verwijderen . U krijgt een waarschuwing dat alle gegevens verloren gaan, zoals de bestanden en mappen.

Subdomein verwijderen

L
Lucie is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.