De Heeg - Hoe maak ik een subdomein aan bij DeHeeg?

Via het controle paneel PLESK kunt u subdomeinen aanmaken, bijvoorbeeld dev.uwdomeinnaam.nl. Op een subdomein kunt u een aparte website plaatsen. Binnen PLESK krijgt elk subdomein een eigen beheeromgevig. Via deze omgeving  wijzigt u de instellingen. Op deze pagina laten wij u zien hoe u zelf een subdomein instelt.


Stap 1

Log via mijn.deheeg.nl in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de link Websites & Domeinen. Klik vervolgens op de knop Subdomein toevoegen.

Subdomein toevoegen

Stap 3

Vul bij Naam subdomein de naam in die u aan het subdomein wilt geven. Denk aan dev of www2. Kies u bijvoorbeeld dev, dan wordt de link naar uw subdomein dev.uwdomeinnaam.nl. Klik hierna op OK om uw subdomein toe te voegen.

Subdomein toevoegen

Stap 4

Hierna vindt u het nieuwe subdomein terug onder de link Websites & domeinen. Ziet u alleen de naam van uw subdomein? Klik dan op de titel om het venster uit te klappen. U krijgt daarna alle instellingen in beeld.

LET OP: Mocht u het subdomein hierna niet in uw browser kunnen oproepen, dan moet het subdomein waarschijnlijk nog worden toegevoegd in de DNS van het domein via mijn.deheeg.nl

Subdomein toevoegen

Subdomein verwijderen

Heeft u het subdomein niet meer nodig? Selecteer dan uw subdomein en klik rechts op de drie verticale puntjes als de instellingen zichtbaar zijn. Selecteer vervolgens de optie Subdomein verwijderen . U krijgt een waarschuwing dat alle gegevens verloren gaan, zoals de bestanden en mappen.

Subdomein verwijderen

L
Lucie is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.