SSL bestellen en beheren in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het bestellen en beheren van SSL in Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Bij Yourhosting bestel en activeer je eenvoudig je SSL-certificaat. In dit artikel leggen we uit hoe je dit snel en veilig doet en hoe je jouw SSL-certificaten kunt inzien en beheren.

Inhoudsopgave

Hoe bestel ik een SSL-certificaat?

Je kunt een SSL-certificaat bestellen op twee manieren. Als je het een SSL-certificaat is voor een nieuwe domeinnaam bestel je deze tegelijkertijd met de domeinnaam zelf. Log in op Mijn Yourhosting en ga naar Bestellen in het menu links en bestel de gewenste domeinnaam.

Tijdens het bestelproces kun je een SSL-certificaat toevoegen.

Heb je wel een domeinnaam maar nog geen SSL? Kies dan voor Domeinnamen. Klik de gewenste domeinnaam aan en kies dan rechts onder voor de bestelknop.

Waar zie ik mijn huidige certificaten?

Een overzicht van je lopende SSL-certificaten kun je inzien vanuit je klantportaal. Ga in de sidebar links naar SSL certificaten en je ziet een lijst met alle domeinnamen waar een SSL aan gekoppeld is. Hier kun je de details van de SSL inzien en de benodigde bestanden downloaden.

Hoe activeer ik SSL op mijn domeinnaam?

Als je het certificaat er bij zoekt en op het tandwiel klikt zoals aangegeven in de vorige alinea, kun je de details van je certificaat inzien. Hier vind je ook de optie Certificaat Installeren. Voor uitgebreide informatie over SSL ga naar onze supportpagina.

Verlengen of opzeggen

Als je een betaalde SSL bij ons afneemt wordt deze automatisch elk jaar voor je verlengd. Je hoeft hier niets voor te doen; we adviseren om automatische incasso in te schakelen zodat je de jaarlijkse betaling niet mist. Als je het certificaat wilt opzeggen kan dat ook in Mijn Yourhosting. Ga naar het certificaat via de menu optie SSL en klik op het tandwiel icoon achter de betreffende SSL. In het nieuwe scherm vind je onderaan deze optie.

3Ts9poNYv_Lhgnh1qL6kw1JUZwFAEo6Zpw