Tweestapsverificatie (2FA) instellen in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over de 2-stapsverificatie in Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Je kunt de beveiliging van Mijn YourHosting verbeteren door tweestapsverificatie te activeren. Dit noemt men ook wel 2FA, oftewel Two Factor Authentication, of MFA (Multiple Verification Authentication).

Door het activeren van tweestapsverificatie heb je naast een gebruikersnaam en wachtwoord nog een extra code nodig om toegang te krijgen tot je account. Hierdoor kunnen kwaadwillenden nog steeds niet op je account inloggen; zelfs als ze je gebruikersnaam en wachtwoord hebben weten te achterhalen.

Authenticatie-app installeren

Voor het gebruik van tweestapsverificatie heb je een smartphone nodig. Hierop kan je een app installeren die automatisch (tijdelijke) codes genereert om toegang te krijgen tot je account. Veelgebruikte voorbeelden van zulke apps zijn Google Authenticator en Microsoft Authenticator. Beide kan je gratis via de Google Play Store en Apple App Store op je smartphone installeren.

Microsoft Authenticator

Installeren via Google Play Store
Installeren via Apple App Store

Google Authenticator

Installeren via Google Play Store
Installeren via Apple App Store

Tweestapsverificatie (2FA) instellen

Zodra je een authenticatie-app op je smartphone heb geïnstalleerd kan je met behulp van onderstaand stappenplan tweestapsverificatie op Mijn YourHosting activeren.

• Log in op Mijn YourHosting.
  • Klik aan de linker zijde op Beveiliging
  • Open de authenticatie-app op je smartphone.
  • Klik in de app op de + knop om een nieuw account toe te voegen.
  • Klik in Mijn Yourhosting op het schuifje voor Inloggen met twee stappen inschakelen
  • Scan met je telefoon de QR-code die nu zichtbaar is geworden.
  • Je Mijn Yourhosting account is nu toegevoegd aan de app op je smartphone.
  • Vul de code uit de app in bij Verificatiecode
  • Klik op Verifieer code om het activeren van tweestapsverificatie te voltooien.

Je hebt nu met succes tweestapsverifcatie op Mijn Yourhosting ingesteld. De eerstvolgende keer dat je inlogt krijgt je na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord de vraag een Two factor authentication code in te vullen. Hier vul je de code in die de authenticatie-app op je telefoon op dat moment toont.

Let op! Na het activeren van tweestapsverificatie is het erg belangrijk dat je de authenticatie-app en het daarin staande account op je telefoon laat staan. Bij het verwijderen van de app of het daarin staande account verlies je namelijk ook de toegang tot Mijn YourHosting.

Heb je een nieuwe telefoon en wil je tweestapsverificatie opnieuw instellen? Log dan met behulp van je oude telefoon in op Mijn YourHosting en schakel tweestapsverificatie uit via Beveiliging aan de linker zijde van het scherm. Je kunt het vervolgens met behulp van bovenstaande handleiding weer met je nieuwe telefoon activeren.

F
Fokke is the author of this solution article.