Hosting: wat is het en wat kan ik ermee - Yourhosting

Meer weten over Hosting? Dan zit je zeker goed op deze pagina, hier leggen we alles uit over (web)hosting.

Inhoudsopgave

Wat is hosting?

Hosting, wordt ook wel website hosting of webhosting genoemd en betekent dat je een stukje webruimte op een server huurt. Hierop plaats je je bestanden die jouw website of applicatie vormen. Een server is een grote computer die altijd met het internet verbonden is. Hierdoor is jouw website bereikbaar voor al je bezoekers.

Wanneer heb ik website hosting nodig?

Je hebt webhosting nodig als je een website of webshop wilt maken. Met webhosting zorg je ervoor dat je website altijd blijft werken zichtbaar is voor je websitebezoekers. Met een webhosting-pakket kun je ook e-mailen omdat e-mail standaard is inbegrepen in je webhostingpakket. Je hostingpakket koppel je aan je domeinnaam, zodat je op je eigen url bereikbaar bent. Meer over domeinnamen lees je op onze pagina 'wat is een domeinnaam'.

Welke soorten hosting biedt Yourhosting aan?

Yourhosting biedt verschillende vormen van webhosting aan:

Waarop moet ik letten als ik een hostingpakket wil?

Om een hostingpakket te kiezen wat goed aansluit bij je wensen, is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

1. Wat is het doel van mijn website? Een blog kan hele andere (technische) eisen hebben dan een grote webshop
  2. Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?
  3. Hoeveel (schijf)ruimte heb ik nodig?

Op onze pakketpagina hebben we een handig overzicht gemaakt om de keuze makkelijker te maken. Per pakket leggen we uit voor welk soort websites het pakket goed geschikt is. Je vindt dit overzicht onder het kopje 'Welke hosting is voor mij geschikt?'

Tips en meer informatie over hosting