Argeweb - Installatie e-mailaccount (handmatig) in Thunderbird (MacOS)

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw e-mail account in Mozilla Thunderbird voor MacOS instelt.

• Klik in het Thunderbird scherm onder Accounts op E-mail.
  • In het venster dat u nu te zien krijgt hoeft u nog niets op te geven. Selecteer de optie Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken.
  • U kunt nu Uw Naam invullen waarvan u wilt dat geadresseerden deze zien als afzender.
  • Vul vervolgens uw E-mailadres en het bijbehorende Wachtwoord in. Zorg ook dat de optie Wachtwoord onthouden is ingeschakeld om te voorkomen dat u deze ook na het instellen steeds moet opgeven.
  • Klik vervolgens op Doorgaan om door te gaan.
  • Als u een melding krijgt dat de configuratie is gevonden door Argeweb, klik dan op Handmatige configuratie om een handmatige configuratie te forceren. Als u juist de melding krijgt dat de configuratie niet kon worden gevonden, dan wordt automatisch een scherm getoond waar u de configuratie handmatig op kunt geven.
  • Allereerst mag u rechts van Inkomend opgeven of u gebruik wilt maken van IMAP of POP3, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat.

Inkomend

• Serverhostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 993 (IMAP) of 995 (POP3)
  • SSL certificaat: SSL/TLS
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand

• Serverhostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 587
  • SSL: STARTTLS
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord

Gebruikersnaam

• Inkomend: Uw mailaccount
  • Uitgaand: Uw mailaccount

Klik nu op Gereed om het configureren van uw mailaccount af te ronden. Uw mailaccount is nu volledig ingesteld!