E-mail instellen: Thunderbird (automatisch) - MacOS bij Argeweb

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mailaccount in Mozilla Thunderbird voor Apple iMac kunt instellen.

Heb je je mailbox in september 2017 of later aangemaakt? Je stelt je mailaccount dan zeer waarschijnlijk automatisch als POP- of IMAP-account in Thunderbird voor MacOS in. Lukt dit niet? Volg dan het artikel dat een handmatige installatie beschrijft.

1. Klik in het Thunderbird scherm onder Accounts op E-mail.
  2. In het venster dat je nu te zien krijgt hoef je nog niets op te geven. Selecteer de optie 'Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken'.
  3. Je vult nu 'Uw Naam' in waarvan je wilt dat geadresseerden deze zien als afzender. Vul vervolgens je E-mailadres en het bijbehorende Wachtwoord in. Zorg ook dat de optie 'Wachtwoord onthouden' is ingeschakeld om te voorkomen dat je deze ook na het instellen steeds moet opgeven. Klik vervolgens op 'Doorgaan' om door te gaan.
  4. Je krijgt nu een melding te zien dat de configuratie is gevonden door Argeweb. Je mag vervolgens opgeven of je gebruikt wilt maken van IMAP of POP3, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat. Klik vervolgens op 'Gereed' om het instellen van je mailaccount af te ronden.
  5. Je mailaccount is nu volledig ingesteld!