Mailboxen aanmaken in Plesk bij Argeweb

Voor het aanmaken van mailboxen volg je de volgende stappen:

• Log in het Plesk Panel en ga naar 'Mail'.

Mail

• Klik op 'Create E-mail Address';

Create E-mail Address

• Je vult onder het kopje 'General' de primaire gegevens in, zoals bij 'E-mail address' de naam van het e-mailaccount.
  • Bij 'Mailbox' bepaal de grootte van de mailbox.
  • Bij 'Password' vul je het gewenste wachtwoord voor deze mailbox in. We raden aan een sterk wachtwoord in te vullen, zodat deze niet makkelijk te achterhalen is. Je slaat de wijzigingen op door op 'Ok' te klikken.

Algemene informatie

• Onder het kopje 'Forwarding' vul je een e-mailadres in. Alle e-mail welke naar deze mailbox wordt verstuurd, stuurt het systeem door naar het e-mailadres welke je hier invult. Je kunt hier één of meer e-mailadressen invullen. Je slaat de wijzigingen op, door op 'Ok' te klikken.

Forwarding e-mailadres

• Onder het kopje 'E-mail Aliases' kan je een alias aanmaken. Met een alias koppel je een extra e-mailadres aan één of meer reeds bestaande e-mailaccounts. In tegenstelling tot een e-mailaccount wordt bij een alias geen mailbox aangemaakt en geen e-mail op de server opgeslagen. Ontvangen e-mailberichten worden door een alias gelijk doorgestuurd aan de ingestelde e-mailadressen. Je slaat de wijzigingen op, door op 'Ok' te klikken.

Alias

• Onder het kopje 'Auto-Reply' kan je een 'Auto-Reply' instellen. Een 'Auto-Reply' zorgt dat iedereen die een bericht naar je e-mailadres verstuurd automatisch direct een bericht terug gestuurd krijgt met de door je gekozen tekst. Deze optie is erg handig wanneer je bijvoorbeeld voor een langere tijd niet in de gelegenheid bent je e-mail te beantwoorden. Je slaat de wijzigingen op, door op 'Ok' te klikken.

Automatisch antwoord