E-mailberichten van Argeweb met een Winmail.dat bestand

Je leest in dit artikel meer over een winmail.dat-bestand en hoe je hier mee om gaat.

Het kan voorkomen dat je een bericht van iemand ontvangt met als bijlage een winmail.dat-bestand of dat mensen een winmail.dat-bestand van jou ontvangen als bijlage in je mail. Wanneer er een bestand verstuurd wordt vanuit Outlook met verkeerde configuratie instellingen, dan kan de bijlage veranderen in een winmail-bestand bij de ontvanger. Het bestand wordt hierin gewijzigd, omdat Outlook het bestand meestuurt met opmaak, welke het andere programma niet kan lezen. Het bestand kan in dit geval niet worden geopend/gelezen.

Mocht je het bestand toch willen openen, dan krijg je waarschijnlijk de vraag of je wilt specificeren met welk programma het bestand moet worden geopend. Meestal heb je niet het geschikte programma om dit bestand te openen. In sommige gevallen kan je de inhoud van het bestand toch bekijken door het bestand te openen met een Winmail.dat Reader.

Om te voorkomen dat je berichten verstuurd vanuit Outlook met verkeerde configuratie instellingen, onderneem je de volgende stappen:

1. Open Outlook (wij maken nu gebruik van Outlook 2013) en klik op 'Bestand' en vervolgens 'Opties';
  2. Klik in het linkermenu op 'E-mail' en daarna ga je naar het kopje 'Berichtindeling';
  3. Klik hier bij de onderste optie, 'Bij verzenden van RTF-berichten naar internetgeadresseerden', de optie 'Converteren naar tekst zonder opmaak' aan;
  4. Klik daarna op 'Ok' om de wijziging op te slaan.