Hulp op afstand met TeamViewer bij Yourhosting

Bij sommige supportvragen is het handig als onze servicemedewerker op je scherm kan meekijken. Ze kunnen eventueel ook een handeling op je computer voor jou uitvoeren. Dit kan met het programma Teamviewer. Ben je hierin geïnteresseerd? Download dan TeamViewer alvast op je apparaat.

Inhoudsopgave

Privacy en veiligheid

Op jouw computer staan natuurlijk privé gegevens. Sluit van te voren schermen en documenten die je niet zichtbaar wilt maken voor onze medewerker. Teamviewer zelf zorgt al automatisch dat je desktop wallpaper onzichtbaar is voor ons. Verder houden we via de volgende maatregelen rekening met jouw privacy:

• Onze collega's vragen altijd om toestemming om mee te kijken en herinneren je er aan om gevoelige informatie te sluiten
  • Tijdens een Teamviewer sessie voert de medewerker alleen hetgeen uit wat je van te voren besproken hebt
  • Je kunt zelf een sessie op elk moment afsluiten
  • De inloggegevens werken maar één keer; na het afsluiten kan de medewerker niet meer bij je computer

TeamViewer op je computer

Om je computer tijdelijke over te nemen gebruiken we TeamViewer. Dit programma maakt verbinding tussen jouw computer en die van onze medewerker. Zo kan onze medewerker je computer bedienen. Download TeamViewer hieronder om onze medewerker tijdelijk toegang te geven tot je computer.

Stap 1: Download

Stap 2: Open het programma

Je kunt het programma na downloaden direct starten. Installatie is niet nodig. Je krijgt een scherm te zien met twee belangrijke waarden:

• Je ID
  • Je wachtwoord

Stap 3: Verbinding maken (Windows)

Geef deze waarden door aan onze servicemedewerker. De collega kan met behulp van deze waarden eenmalig inloggen op je computer. Zodra ze de gewenste handeling hebben uitgevoerd, verbreekt de servicemedewerker de verbinding en kun je TeamViewer afsluiten. Onze medewerkers hebben dan geen toegang meer tot je computer.

Stap 3: Verbinding maken (MAC)

Geef deze waarden door aan onze servicemedewerker. Zij kunnen met behulp van deze waarden eenmalig inloggen op je computer.  Bij een Macbook of iMac moet je hiernaast de medewerker nog machtigen:

1. Ga via het appeltje bovenin naar 'Systeemvoorkeuren';
  2. Klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy';
  3. Open het tabblad 'Privacy' en vink bij TeamViewer de schermopname aan;
  4. Klik op het hangslot om de instellingen te wijzigen;
  5. Scroll in het linkerrijtje naar 'Schermopname' en doe hier hetzelfde als in stap 3 en 4.

IK2WlcHjIPjUj6ApO_wVcC4U_05u0oDQUQ

Zodra onze medewerker de gewenste handeling heeft uitgevoerd, verbreken ze de verbinding en kun je TeamViewer afsluiten. Wij hebben dan geen toegang meer tot je computer.

Stap 4: Sessie beëindigen

Na de sessie verbreekt de servicemedewerker de verbinding en kun je TeamViewer afsluiten. Onze servicemedewerkers hebben dan geen toegang meer tot je apparaat. Voor je eigen veiligheid en privacy gebruiken we de verstrekte gegevens eenmalig. Bij een eventuele volgende sessie herhaal je de procedure en genereert TeamViewer nieuwe verbindingsgegevens.

TeamViewer op je smartphone of tablet

Je kunt het programma ook downloaden voor een mobiel apparaat. Hiermee kan een van onze collega's meekijken.

Stap 1: Download

Download TeamViewer QuickSupport in je Appstore, Playstore of Microsoft Store.

(bij iOS kunnen de medewerkers alleen meekijken op je scherm en geen handelingen uitvoeren)

Stap 2: Open de app

Je kunt het TeamViewer QuickSupport na downloaden direct starten. Als je de app voor het eerst opent, kan het zijn dat je mobiel of tablet vraagt om toestemming voor schermopname, dit is vereist. Vraagt de app of je berichten of meldingen wil toestaan of weigeren, klik dan je gewenste keuze aan (dit is niet nodig voor de verbinding). Je krijgt een scherm te zien met twee belangrijke waarden:

• Je ID
  • Je wachtwoord

Stap 3: Verbinding maken

Geef deze waarden door aan onze servicemedewerker. Je krijgt de vraag of je support op afstand wil toestaan. Klik hier op ''Toestaan'. De servicemedewerker kan met behulp van deze waarden en jouw toestemming eenmalig inloggen op je telefoon of tablet. Heb je een iPhone of iPad, dan kan de medewerker alleen meekijken maar niet klikken of typen. Heb je een Andoid-apparaat, dan kan de medewerker wel klikken en typen. Na de TeamViewer-sessie verbreekt de collega de verbinding en kun je de app afsluiten. We hebben dan geen toegang meer tot je apparaat.

Stap 4: Sessie beëindigen

Na de sessie verbreekt de servicemedewerker de verbinding en kun je TeamViewer afsluiten. We hebben dan geen toegang meer tot je apparaat. Voor je eigen veiligheid en privacy gebruiken we de verstrekte gegevens eenmalig. Bij een eventuele volgende sessie herhaal je de procedure en genereert TeamViewer nieuwe verbindingsgegevens.