Apple Mail: Hoe maak ik een back-up bij Yourhosting

Wil je voor Apple Mail een back-up van je e-mail, contacten en agenda hebben, volg dan deze handleiding. Met deze handleiding loop je stap voor stap door het proces om een back-up van al je e-mail gerelateerde te maken.

Inhoudsopgave

Stap 1: Exporteer Postbus

Open Apple Mail.

Binnen Apple Mail klik je op de map waar je een back-up van wilt maken. Selecteer ‘Inkomend’ om een back-up van de binnengekomen mail te maken. Wil je ook een back-up voor de verzonden e-mail, of een andere map maken, volg stap 1 en stap 2 dan voor iedere map waarvoor je een back-up wilt maken. Klik bovenin het scherm op ‘Postbus’ en vervolgens op ‘Exporteer postbus…’

Lj2-5DgpdeIvxF1MDUDmOJyBh9gdW97WjQ

Stap 2: Kies een locatie

Kies de locatie waar je de back-up van je e-mail wilt opslaan. In het voorbeeld is gekozen voor ‘Documenten’. Klik hierna op ‘Kies’.

RW8Yepf-HVRVunOzKs-jEtGWYSS1bZhsWA

Stap 3: Exporteer contacten

Maak je gebruik van een contactenlijst, maak dan ook een back-up van deze contacten. Open de applicatie ‘Contacten’. Klik bovenin het scherm op ‘Archief’. Vervolgens open je ‘Exporteer’ en klik je op ‘Contacten-archief…’

P54Ff498FBGu8NZqu8JUcdLg8Sx4joZxKQ

Stap 4: Kies een locatie

Kies de locatie waar je de back-up van je contacten wilt opslaan en geef de back-up een naam. In het voorbeeld is gekozen voor locatie ‘Documenten’ en de naam ‘Contacten - 24-01-2019’. Klik hierna op ‘Bewaar’.

Yg4c97ITOL4eS7V5OZudHfvjw9JLXIPh3w

Stap 5: Exporteer Agenda

Maak je gebruik van de agenda, maak dan ook een back-up van deze agenda. Open de applicatie ‘Agenda’. Klik bovenin het scherm op ‘Archief’. Vervolgens open je ‘Exporteer’ en klik je op ‘Agenda-archief…’

BTDFMySHIfLS3nust7HrkzJWckKfyHbbdw

Stap 6: Kies een locatie

Kies de locatie waar je de back-up van je agenda wilt opslaan en geef de back-up een naam. In het voorbeeld is gekozen voor de locatie ‘Documenten’ en de naam ‘Agenda’s en herinneringen 24-01-2019 09.34’. Klik hierna op ‘Bewaar’.

g6QdJxK2Pz_P_arWhjBlM-eMguwWu1QRvg

Stap 7 – Controleer je back-ups

Heb je alle back-ups gemaakt, controleer dan of deze back-ups aanwezig zijn. In het voorbeeld hebben we alle back-ups opgeslagen in de map ‘Documenten’. Staan al je back-ups op de juiste locatie, dan ben je klaar met het maken van de back-up.

KV1IergFEbVSeB0hdWNO74FkhCRawFH_QA