Spamfilter beheren

Hieronder lees je hoe je in je Plesk-hostingmanager het spamfilter beheert via Spam Experts. Kijk ook eens bij ons nieuwe artikel: Hoe gebruik ik mijn spamfilter bij Yourhosting? 

Inhoudsopgave

Spam Experts

Via de knop ‘Spamfiltering’ kom je bij een overzichtspagina met je domeinnamen. Hier kun je per (sub)domeinnaam de status checken van je domeinnaam. Klik je achter de (sub)domeinnaam op de link ‘Manage in Spamfilter panel’, dan kom je uit in het dashboard van Spam Experts. Dit is een externe partij die gespecialiseerd is in het afhandelen van spam. In het dashboard is heel veel mogelijk.

Spamfilter

Al je e-mailadressen in Plesk hebben automatisch een spamfilter. Hier hoef je dus niets voor te doen! Ook nieuwe e-mailadressen die je aanmaakt, krijgen er direct een spamfilter bij. 

E-mailadressen blacklisten

Krijg je ongewenste e-mail die wordt gestuurd vanaf een specifieke domeinnaam of van een individuele afzenders? Je kunt dit e-mailadres dan 'blacklisten', oftewel, op de zwarte lijst zetten:

  1. Open je Plesk-hostingmanager;
  2. Ga rechts naar 'Spamfiltering' en klik bovenaan op het tabblad 'domains';
  3. Klik achter de betreffende domeinnaam op 'Manage in SpamFilter Panel';
  4. Het Spam Experts paneel wordt geopend. Klik op 'Sender blacklist' om een e-mailadres aan de zwarte lijst toe te voegen, zodat je hiervan geen e-mails meer ontvangt in je inbox;
  5. Geef het e-mailadres of de domeinnaam op. Plaats elk bericht op een aparte regel, of scheid adressen met een komma, dubbele punt of spatie. Je kunt een asterisk (*) gebruiken als catchall, bijvoorbeeld: adres@mailadres.net, *@mailadres.net. Als je *@mailadres.net opgeeft, blokkeer je het hele domein mailadres.net.

E-mailadres whitelisten

Wil je er zeker van zijn dat je geen e-mail mist van een specifieke afzender, dan kun je het e-mailadres 'whitelisten', oftewel op de witte lijst zetten:

  1. Open je Plesk-hostingmanager;
  2. Ga rechts naar 'Spamfiltering' en klik bovenaan op het tabblad 'domains';
  3. Klik achter de betreffende domeinnaam op 'Manage in SpamFilter Panel';
  4. Het Spam Experts paneel wordt geopend. Klik op 'Sender whitelist' om een e-mailadres aan de witte lijst toe te voegen;
  5. Geef het e-mailadres of de domeinnaam op. Plaats elk bericht op een aparte regel, of scheid adressen met een komma, dubbele punt of spatie. Je kunt een asterisk (*) gebruiken als catchall, bijvoorbeeld: adres@mailadres.net, *@mailadres.net. Als je *@mailadres.net op de witte lijst zet, staan daarmee alle e-mailadressen van mailadres.net op de witte lijst.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.