SPF record instellen bij VIP

Als je een domeinnaam hebt bij VIP kun je daar een SPF record aan toevoegen. Hiermee voorkom je dat jouw domeinnaam gebruikt wordt door spammers. In deze handleiding vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een SPF record staat voor Sender Policy Framework. Dit is een bescherming van een domein tegen spamverspreiding. In dit record kan worden aangegeven welke servers er mee mogen mailen.

Het SPF van de servers van VIP Internet is: v=spf1 a mx include:se.spf.provider.nl include:net.spf.provider.nl -all

Toevoegen

Dit record kun je toevoegen via je klantomgeving.

1. Log in op je klantomgeving;
  2. Ga naar DNS-instellingen;
  3. Klik op het tabblad Nieuw DNS-record toevoegen;
  4. Vul deze gegevens in:
  • subdomein: leeg
  • type: TXT/SPF
  • doel: v=spf1 a mx include:se.spf.provider.nl include:net.spf.provider.nl -all
  • TTL: 3600

r8UxNNKr_PmTjbZ3tj7rG9LF0rnSCb5Lhg

NB: Maak je gebruik van andere mailservers behalve die van ons? Bijvoorbeeld een boekhoudprogramma of een dienst voor het versturen van nieuwsbrieven. Als deze SPF er in staat kan mail vanaf die servers als spam worden gezien. Vraag bij de betreffende partij naar hun SPF gegevens en voeg deze toe in het bestaande record.

SPF aanpassen

De laatste term van een SPF record kan bestaan uit drie verschillende markeringen. Hiermee kun je het record minder streng maken.

MarkeringUitwerking
-allAndere servers mogen niet mailen namens dit domein
~allDeze servers zijn sowieso vertrouwd, andere servers zijn neutraal
+allDeze servers zijn vertrouwd, er zijn echter ook andere servers die worden gebruikt
J
Jelle is the author of this solution article.