MijnWebsite Winkel bij Yourhosting

Hieronder vind je veelgestelde vragen en tips over MijnWebsite Winkel. Hier leggen wij je alle stappen uit voor het maken van een webshop. 


Inhoudsopgave

1. Algemeen

Waar vind ik mijn MijnWebsite Winkel?

Je vindt de beheeromgeving van MijnWebsite in Mijn Account. Klik in Mijn Account op het linkermenu op 'MijnWebsite' om een nieuwe MijnWebsite-website te maken, of een bestaande MijnWebsite-website aan te passen. Bij elke domeinnaam krijg je gratis een Lite-versie van MijnWebsite. Heb je een hostingpakket, dan kun je nog veel meer met MijnWebsite. Op onze MijnWebsite-productpagina lees je meer hierover.

Hoe maak ik een webshop in MijnWebsite Winkel?

Om een webshop te maken, log je eerst in op MijnWebsite via Mijn Account. Vervolgens kun je een webshop maken en beheren via het store-icoon in het menu van MijnWebsite.

Hoe log ik in en ga ik aan de slag met mijn webshop?

Om een webshop te maken, log je eerst in op MijnWebsite via Mijn Account. Vervolgens kun je een webshop maken en beheren via het store-icoon in het menu van MijnWebsite.

Van welke software maakt MijnWebsite Winkel gebruik?

MijnWebsite Winkel maakt gebruik van de software van Ecwid. De software van Ecwid is aan MijnWebsite gekoppeld. Bijna alle mogelijkheden die Ecwid biedt, zijn geïntegreerd en beschikbaar voor de MijnWebsite Winkel-gebruikers. De software die Ecwid aanbiedt is erg uitgebreid en vraagt dan ook om een uitgebreide documentatie. Mis je een vraag in deze FAQ-lijst, of wil je meer informatie over Ecwid, bezoek dan de  website van Ecwid en de knowledgebase van Ecwid.

Kan ik mijn webshop van MijnWebsite Winkel in meerdere websites integreren?

Nee, het is niet mogelijk om één MijnWebsite Winkel in meerdere websites te integreren. Je webshop van MijnWebsite Winkel wordt namelijk gekoppeld aan je website. Je kunt deze daardoor niet toevoegen aan, of verplaatsen naar een andere website.

Ik heb al een webshop van Ecwid, kan ik die invoegen of importeren in MijnWebsite?

Heb je al een webshop bij Ecwid, dan kun je deze met behulp van een HTML-code in je MijnWebsite voegen. De HTML-code voeg je toe via de knop 'Eigen HTML'. Deze knop vind je onder het menu-item 'inhoud'. De webshop van Ecwid wordt voor je bezoekers dan zichtbaar. Je beheert de Ecwid-winkel dan nog bij Ecwid zelf. Kies je voor deze optie, dan heb je genoeg aan een MijnWebsite-pakket.

Wil je de webshop toch liever vanuit MijnWebsite beheren, dan heb je een MijnWebsite Winkel-pakket nodig. Je start vanuit MijnWebsite een nieuwe webshop. Je kunt de producten uit je oude Ecwid-winkel dan exporteren en weer importeren in de webshop binnen MijnWebsite. Meer informatie hierover vind je op de supportpagina van Ecwid.

Hoe stel ik de standaard taal voor mijn webshop in?

De taal van je webshop wordt gebaseerd op de browserinstellingen van je bezoeker. De webshop beschikt over 45 verschillende talen. Heeft je bezoeker geen voorkeurstaal in zijn browser ingevuld, of gebruikt de bezoeker een taal die niet ondersteund wordt, dan schakelt MijnWebsite Winkel over op de taal die je in je instellingen hebt opgegeven.

De standaard taal pas je aan via de shopmodule binnen MijnWebsite. Op de shopmodule en klik vervolgens op ‘Settings’. Klik daarna op het tabblad ‘Languages’. De standaard taal wordt aangegeven door een ingevuld selectiebolletje. Dit pas je aan door op het gewenste selectiebolletje te klikken. Klik daarna op ‘Save’ rechts bovenin om de wijziging op te slaan. Meer informatie.

Is mijn webshop ook vanaf een telefoon en tablet te bezoeken?

Ja, de webshop is ook vanaf een telefoon of tablet te bezoeken. Je webshop van MijnWebsite Winkel is responsive en past zich automatisch aan aan het apparaat vanaf waar je webshop bekeken wortdt. Hoe dit er uit kan zien vind je in de demo van Ecwid.

Ik heb al een Ecwid-webshop via een andere partij, hoe log ik nu in zonder mij opnieuw aan te melden?

Heb je al een webshop bij Ecwid, dan kun je deze met behulp van een HTML-code in je website van MijnWebsite voegen. Dat doe je via de knop 'Eigen HTML', onder het menu-item 'inhoud'. De webshop van Ecwid wordt voor je bezoekers dan zichtbaar. Het beheer van je webshop doe je dan bij Ecwid zelf. Kies je voor deze optie, dan heb je genoeg aan een MijnWebsite-pakket.

Wil je de webshop toch liever vanuit MijnWebsite beheren, dan heb je een MijnWebsite Winkel-pakket nodig. Je start vanuit MijnWebsite een nieuwe webshop. Je kunt de producten uit je oude Ecwid-winkel exporteren en weer importeren in de webshop binnen MijnWebsite. Lees het artikel van Ecwid voor meer informatie hierover.

 

2. Opmaak

Kan ik extra template voor MijnWebsite Winkel installeren?

Nee, je kunt geen extra templates installeren. Via de productbrowser is het wel mogelijk om de weergave en volgorde van je producten te veranderen binnen je webshop. 

Kan ik het uiterlijk van mijn webshop aanpassen?

Nee, je kunt geen extra templates installeren. Via de productbrowser is het wel mogelijk om de weergave en volgorde van je producten te veranderen binnen je webshop. Meer hierover lees je op de supportpagina van Ecwid.

 

3. SSL

Hoe koppel ik SSL aan mijn MijnWebsite Winkel?

Heb je een MijnWebsite Winkel-pakket, dan krijg je van ons een SSL-certificaat. Je website en de webshop worden hiermee automatisch beveiligd met SSL. Je hoeft geen aparte SSL-certificaten af te nemen, of een verzoek in te dienen om deze te activeren.

Kan ik het SSL-certificaat voor mijn website van MijnWebsite ook gebruiken voor MijnWebsite Winkel?

Heb je een MijnWebsite Winkel-pakket, dan krijg je van ons een SSL-certificaat. Je website en de webshop worden hiermee automatisch beveiligd met SSL. Je hoeft geen aparte SSL-certificaten af te nemen, of een verzoek in te dienen om deze te activeren.

Kan ik een SSL-certificaat van een andere leverancier gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om een SSL-certificaat van een andere leverancier te gebruiken voor je website en webshop van MijnWebsite of MijnWebsite Winkel.

 

4. Producten en notificaties beheren

Kan ik ook diensten in plaats van producten verkopen via mijn webshop?

Verkoop je geen producten, maar lever je een dienst? Dan kun je die ook verkopen via je webshop van MijnWebsite Winkel. Het is wel belangrijk dat je de verzendopties uitschakelt. Verder kun je met de productopties alle details definiëren van de diensten die je wilt verkopen. Op de website van Ecwid vind je meer informatie over verzendopties en productopties.

Hoe voeg ik producten toe aan mijn webshop?

Ga in MijnWebsite naar het menu-item ‘Shop’, en klik vervolgens op ‘Catalog’. Als je al producten in je webshop hebt, dan zie je een lijst met bestaande producten. Klik op ‘New product’ om een nieuw product toe te voegen. Kijk voor een uitgebreide uitleg op de supportpagina van Ecwid of bekijk deze video

Krijg ik een melding zodra de voorraad in mijn webshop (bijna) is uitverkocht?

In MijnWebsite Winkel kun je per product aangeven of je een melding wilt ontvangen zodra het product (bijna) is uitverkocht. Ga daarvoor in MijnWebsite Winkel naar 'Catalog' en klik op een product. Onder de productprijs vind je het voorraadbeheer (Stock Control). Klik op 'Manage', stel je huidige voorraad in, en geef aan vanaf welke waarde je graag een melding wilt ontvangen. Wanneer de voorraad lager dan deze waarde is, ontvang je automatisch een bericht. Meer informatie over notificaties van producten lees je op de website van Ecwid.

Kan ik mijn producten sorteren op bijvoorbeeld datum of prijs?

Ja, het is mogelijk om producten te sorteren op datum, prijs, alfabetische volgorde en een zelfgekozen volgorde. Op de supportpagina van Ecwid lees je meer over het sorteren van producten.

Welke productopties kan ik instellen?

Per product is een groot aantal opties beschikbaar dat je kunt gebruiken in MIjnWebsite Winkel, zoals kleur, gewicht en merk. Ecwid heeft daarover een uitgebreid artikel beschikbaar gesteld.

Welke e-mailnotificaties kan ik instellen voor mijzelf en mijn klanten?

In MijnWebsite Winkel kun je veel verschillende e-mailnotificaties voor jezelf en voor je klanten instellen. Zo kun je e-mailnotificaties instellen bij een nieuwe bestelling, wanneer de status van een bestelling wijzigt, of wanneer de voorraad van een product bijna op is.

Op de supportpagina van Ecwid vind je alle mogelijke e-mailnotificaties, e-mailnotificaties voor klanten en hoe je deze instelt.

Hoe bewerk ik mijn bestaande e-mailnotificaties?

Op de website van Ecwid lees je hoe je bestaande e-mailnotificaties kunt bewerken.

Hoe pas ik het afzenderadres aan van mijn e-mailnotificaties?

Op de website van Ecwid lees je hoe je het afzenderadres van je e-mailnotificaties kunt aanpassen.

 

5. Financieel

Hoe voeg ik kortingscodes toe aan mijn webshop?

Een kortingscode is een promotiecode die klanten kunnen invoeren tijdens het afrekenen om een korting op hun bestelling te krijgen. In MijnWebsite Winkel kun je kiezen uit drie verschillende kortingen: 

 • Een korting;
 • Gratis verzending; 
 • Een combinatie: een korting met gratis verzending. 

Kies je voor een korting, dan kun je een percentage (bijvoorbeeld 20% korting) of een bedrag instellen. Kortingscodes stel je eenvoudig zelf in: 

 1. Ga via Mijn Account naar MijnWebsite links in het menu;
 2. Klik op ‘Bewerken’ onder ‘Je gemaakte MijnWebsite websites’; 
 3. Klik in de MijnWebsite-beheeromgeving in het linkermenu op ‘Webshop’;
 4. Klik op het marketing-icoontje (de derde van boven) en kies in het submenu voor ‘Kortingscoupons’. Op deze pagina maak je vervolgens je kortingscoupons aan! Klik op ‘+ Nieuwe coupon’; 
 5. Geef je coupon een naam en maak een code. Vervolgens kies je welke korting je wilt geven: een korting, gratis verzending, of een combinatie van beide;
 6. Kies je voor een korting? Dan stel je ook de kortingswaarde in en of dit een percentage of een bedrag is. Klik vervolgens op 'Opslaan';
 7. Je hoeft nu alleen nog te publiceren in MijnWebsite en de kortingscode is klaar voor gebruik!

Kan ik de prijs van meerdere producten tegelijkertijd bewerken?

Via de app kun je meedere producten tegelijk bewerken, ook wel in 'bulk' bewerken. Lees meer over aanpassingen in bulk op de website van Ecwid.

Kan ik actieprijzen instellen voor mijn producten?

Ja, het is mogelijk om (tijdelijke) actieprijzen in te stellen. Volg daarvoor de volgende stappen:

 1. Ga in het menu van MijnWebsite naar 'shop', en klik vervolgens op 'Catalog';
 2. Klik op het product waarvoor je een actieprijs wilt instellen;
 3. Klik op het uitvouw-icoon naast de originele prijs;
 4. Vul in het veld 'Compare to price' de originele productprijs in;
 5. Vul in het veld 'Price' de nieuwe actieprijs in;
 6. Sla de wijziging op.

Meer informatie over het instellen van actieprijzen vind je op de website van Ecwid.

Kan ik de btw voor mijn producten instellen?

Ja, je kunt btw voor je producten instellen. Op de website van Ecwid lees je hoe je eenvoudig de btw en andere belastingen instelt. Ook hebben ze een artikel geschreven specifiek voor landen in Europa.

Welke betaalmethodes kan ik het beste gebruiken voor mijn webshop, en hoe stel ik deze in?

MijnWebsite Winkel biedt een groot aantal verschillende betaalopties, zoals iDEAL en PayPal. Een overzicht van alle betaalopties en hoe je deze kunt instellen vind je op de website van Ecwid.

Voorbeelden van een aantal bekende betaalmogelijkheden zijn: 

Op de supportpagina van Ecwid vind je ook handige artikelen over:

Ik wil een betaalmethode gebruiken die niet geëintegreerd is in MijnWebsite Winkel, hoe stel ik dit in?

Op de website van Ecwid lees je hoe je een nieuwe betaalmethode kunt toevoegen.

 

6. Verzending

Verstuurt MijnWebsite Winkel mijn verkochte producten voor mij?

Nee, dat doet MijnWebsite Winkel niet voor je. Je klanten hebben wel de optie om hun bestelde producten via een bezorgdienst te ontvangen. Je verzorgt zelf het daadwerkelijk versturen van de producten. Heb je graag wat hulp bij het uitdenken van de logistiek bij je webshop, lees dan het artikel dat Ecwid hierover heeft geschreven.

Welke verzendopties heb ik en hoe stel ik deze in?

Je kunt je producten op verschillende manieren verzenden. Ecwid, de leverancier van de software in MijnWebsite Winkel, heeft daarvoor een uitgebreid artikel beschikbaar gesteld. Lees het artikel door of bekijk deze video die hiervoor is gemaakt.

Hoe kan ik mijn producten verzenden?

Je kunt je producten op verschillende manieren verzenden. Ecwid, de leverancier van de software in MijnWebsite Winkel, heeft daarvoor een uitgebreid artikel beschikbaar gesteld. Lees dit artikel of bekijk deze video die hiervoor is gemaakt.

Kunnen mijn klanten hun bestelde producten ook in een winkel afhalen?

Dat is mogelijk, op de website van Ecwid lees je hoe je instelt dat klanten bestelde producten afhalen.

Kan ik de verzendkosten laten vervallen wanneer een klant meer uitgeeft dan een gekozen bedrag?

Ja, dat kan. Op de website van Ecwid lees je hoe je de verzendkosten verwijdert bij een hoger aankoopbedrag.

Kan ik mijn producten ook alleen in mijn eigen land aanbieden?

Ja, het is mogelijk om je producten in één land aan te bieden. Ecwid heeft een handig artikel hierover geschreven.

Kunnen mijn klanten de verzending ook volgen?

Dat is mogelijk. Op de website van Ecwid lees je hoe je je klanten de verzending kunt laten volgen.

Kan ik een extra distributeur aan mijn webshop toevoegen?

Dat is mogelijk. Op de website van Ecwid lees je hoe je een extra distributeur toevoegt.


Ook handig:

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.