E-mail instelhulp

Stel je e-mailadres eenvoudig in je e-mailprogramma in met de onderstaande instelhulp.

Inhoudsopgave

Stap 1: Wat wil je doen met je e-mailadres?

Werkt je e-mailadres ineens niet meer in je mailprogramma, of moet je instellingen wijzigen in je bestaande e-mailadres, volg dan het onderstaande stappenplan. Wil je je e-mail nieuw instellen, volg dan de e-mailhandleiding per mailprogramma.

Stap 2: Vul je gegevens in

Om je inloggegevens te achterhalen ga je naar 'Mijn Gegevens' in Mijn Account. Selecteer onder de blauwe balk 'Mijn technische gegevens' het pakket waar je e-mailadres onder valt. Vervolgens zie je je e-mail serveradres en de overige e-mailinstellingen.

Server

server

.

Selecteer een server... yourhosting.nl firstfind.nl

E-mailadres

Gebruikersnaam

Volgende

Stap 3: Selecteer je e-mail programma

Print instructies

Outlook 2007

Microsoft biedt geen beveiligingsupdates meer aan voor Office 2007 en er zijn beveiligingslekken in gevonden. Wij adviseren te upgraden naar een nieuwe versie van Office (zoals Office 365) of gebruik te maken van alternatieven zoals: onze webmail of Mozilla Thunderbird

Op Windows 7 levert Microsoft geen ondersteuning voor veilig internetverkeer. Hiervoor is een workaround van Microsoft beschikbaar, lees hier de instructies. Wij kunnen helaas geen hulp bieden bij het inzetten van deze workaround.

1. Open Outlook 2007
  2. Klik bovenin de menubalk op ‘Extra’
  3. Klik op ‘Accountinstellingen’ en daaronder nogmaals op ‘Accountinstellingen’
  4. Dubbelklik op het e-mailaccount en controleer de onderstaande gegevens:
    • E-mailadres:
    • Protocol: IMAP (of mogelijk POP)
    • Server voor de inkomende e-mail:
    • Server voor de uitgaande e-mail:
    • Gebruikersnaam:
    • Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox
    • Klik op op de knop 'Meer instellingen' en selecteer het tabblad voor de uitgaande e-mail
    • Vink aan: 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'
    • Vink aan: 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'
    • Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en controleer de onderstaande gegevens:
      • Voor de inkomende e-mail: Poortnummer 993 met SSL (Bij een POP-verbinding poort 995)
      • Voor de uitgaande e-mail: Poortnummer 587 met TLS
      • Klik op 'OK'
    • Klik op 'Volgende'

Als alles goed gaat worden twee vinkjes weergegeven. Sluit deze extra vensters als dat zo is en ga terug naar Outlook. Soms slaat Outlook even vast na deze procedure. Sluit en start Outlook opnieuw op in dat geval.

Print instructies

Outlook 2010

Microsoft biedt geen beveiligingsupdates meer aan voor Office 2010 en er zijn beveiligingslekken in gevonden. Wij adviseren te upgraden naar een nieuwe versie van Office (zoals Office 365) of gebruik te maken van alternatieven zoals: onze webmail of Mozilla Thunderbird

Op Windows 7 levert Microsoft geen ondersteuning voor veilig internetverkeer. Hiervoor is een workaround van Microsoft beschikbaar, lees hier de instructies. Wij kunnen helaas geen hulp bieden bij het inzetten van deze workaround.

1. Open Outlook 2010
  2. Klik links bovenin op ‘Bestand’
  3. Klik op ‘Accountinstellingen’ en daaronder nogmaals op ‘Accountinstellingen’
  4. Dubbelklik op het e-mailaccount en controleer de onderstaande gegevens:
    • E-mailadres:
    • Protocol: IMAP (of mogelijk POP)
    • Server voor de inkomende e-mail:
    • Server voor de uitgaande e-mail:
    • Gebruikersnaam:
    • Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox
    • Klik op op de knop 'Meer instellingen' en selecteer het tabblad voor de uitgaande e-mail
    • Vink aan: 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'
    • Vink aan: 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'
    • Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en controleer de onderstaande gegevens:
      • Voor de inkomende e-mail: Poortnummer 993 met SSL (Bij een POP-verbinding poort 995)
      • Voor de uitgaande e-mail: Poortnummer 587 met TLS
      • Klik op 'OK'
    • Klik op 'Volgende'

Als alles goed gaat worden twee vinkjes weergegeven. Sluit deze extra vensters als dat zo is en ga terug naar Outlook. Soms slaat Outlook even vast na deze procedure. Sluit en start Outlook opnieuw op in dat geval.

Print instructies

Outlook

De onderstaande stappen zijn voor Outlook op Windows 10, hiermee helpen we je graag.

Op Windows 7 levert Microsoft geen ondersteuning voor veilig internetverkeer. Hiervoor is een workaround van Microsoft beschikbaar, lees hier de instructies. Wij kunnen helaas geen hulp bieden bij het inzetten van deze workaround bij Windows 7.

Wil je de Outlook app gebruiken op je telefoon of tablet? We raden dit af in verband met een verouderd beveiligingsprotocal. Lees meerhierover op onze supportpagina.

De onderstaande stappen zijn voor Outlook op Windows 10. Wil je liever een videohandleiding bekijkenvoor het instellen van Outlook? Dat kan ook!

1. Sluit outlook volledig af
  2. Druk op de Windowsknop + R
  3. Het venster voor 'Uitvoeren' wordt geopend. Kopieer en plak daar het volgende: outlook.exe /manageprofiles
  4. Ga akkoord met de waarschuwing
  5. Er verschijnt een klein scherm met drie knoppen. Klik op de bovenste knop 'E-mailaccounts'
  6. Dubbelklik op het e-mailaccount en controleer de onderstaande gegevens:
  7. E-mailadres:
  8. Protocol: IMAP (of POP)
  9. Server voor de inkomende e-mail:
  10. Server voor de uitgaande e-mail:
  11. Gebruikersnaam:
  12. Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox
  13. Klik op op de knop 'Meer instellingen' en selecteer het tabblad voor de uitgaande e-mail
  14. Vink aan 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'
  15. Vink aan 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'
  16. Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en controleer de onderstaande gegevens:
  17. Voor de inkomende e-mail: Poortnummer 993 met SSL/TLS (Bij een POP-verbinding poort 995)
  18. Voor de uitgaande e-mail: Poortnummer 587 met (START)TLS
  19. Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;
  20. Klik op 'OK'
  21. Klik op 'Volgende >'

Als alles goed gaat worden twee vinkjes weergegeven. Sluit deze extra vensters als dat zo is en ga terug naar Outlook. Soms slaat Outlook even vast na deze procedure. Sluit en start Outlook opnieuw op in dat geval.

Print instructies

Outlook

De onderstaande stappen zijn voor Outlook op Windows 10, hiermee helpen we je graag.

Op Windows 7 levert Microsoft geen ondersteuning voor veilig internetverkeer. Hiervoor is een workaround van Microsoft beschikbaar, lees hier de instructies. Wij kunnen helaas geen hulp bieden bij het inzetten van deze workaround bij Windows 7.

Wil je de Outlook app gebruiken op je telefoon of tablet? We raden dit af in verband met een verouderd beveiligingsprotocal. Lees meerhierover op onze supportpagina.

De onderstaande stappen zijn voor Outlook op Windows 10. Wil je liever een videohandleiding bekijken voor het instellen van Outlook? Dat kan ook!

1. Sluit outlook volledig af
  2. Druk op de Windowsknop + R
  3. Het venster voor 'Uitvoeren' wordt geopend. Kopieer en plak daar het volgende: outlook.exe /manageprofiles
  4. Ga akkoord met de waarschuwing
  5. Er verschijnt een klein scherm met drie knoppen. Klik op de bovenste knop 'E-mailaccounts'
  6. Dubbelklik op het e-mailaccount en controleer de onderstaande gegevens:
  7. E-mailadres:
  8. Protocol: IMAP (of POP)
  9. Server voor de inkomende e-mail:
  10. Server voor de uitgaande e-mail:
  11. Gebruikersnaam:
  12. Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox
  13. Klik op op de knop 'Meer instellingen' en selecteer het tabblad voor de uitgaande e-mail
  14. Vink aan 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'
  15. Vink aan 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'
  16. Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en controleer de onderstaande gegevens:
  17. Voor de inkomende e-mail: Poortnummer 993 met SSL/TLS (Bij een POP-verbinding poort 995)
  18. Voor de uitgaande e-mail: Poortnummer 587 met (START)TLS
  19. Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;
  20. Klik op 'OK'
  21. Klik op 'Volgende >'

Als alles goed gaat worden twee vinkjes weergegeven. Sluit deze extra vensters als dat zo is en ga terug naar Outlook. Soms slaat Outlook even vast na deze procedure. Sluit en start Outlook opnieuw op in dat geval.

Print instructies

Apple Mail

Voor Apple Mail ondersteunen wij versies:

• OS X Big Sur
  • OS X High Sierra
  • OS X Mojave
  • OS X Catalina

Voor Apple Mail ondersteunen we versies ouder dan High Sierra niet. Dit zijn:

• OS X Sierra
  • OS X El Capitan
  • OS X Yosemite
  • OS X Mavericks

Niet zeker welke versie je hebt? Volg deze stappen om dit te vinden.

Wij adviseren het besturingssysteem te updaten naar minimaal MacOS High Sierra. Bekijk de instructies om je besturingssysteem te updaten of gebruik een alternatief zoals onze webmail of Mozilla Thunderbird.

Volg voor het instellen van Apple Mail de onderstaande stappen:

1. Open Apple Mail
  2. Klik links bovenin op 'Mail' en vervolgens op 'Voorkeuren'
  3. Selecteer het e-mailadres en open het tabblad voor de serverinstellingen
  4. Controleer de onderstaande instellingen
Inkomende e-mail
  1. Hostnaam:
  2. Gebruikersnaam:
  3. Wachtwoord: Het wachtwoord voor de inkomende e-mail
  4. Vink 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch' uit
  5. Poort: 993
  6. Vink SSL/TLS aan
  7. Identiteitscontrole: Wachtwoord
Uitgaande e-mail
  1. Hostnaam:
  2. Gebruikersnaam:
  3. Wachtwoord: Hetzelfde wachtwoord als voor de inkomende e-mail
  4. Vink 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch' uit
  5. Vink SSL/TLS aan
  6. Voor de uitgaande poort: 587
  7. Identiteitscontrole: Wachtwoord

Ga naar 'Geavanceerde IMAP-instellingen'. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;

Klik op 'Bewaar' om de instellingen te laten controleren en op te slaan

Print instructies

Outlook voor Apple

Wij bieden geen ondersteuning voor versie 2011. Wij adviseren te upgraden naar een nieuwe versie van Office (zoals Office 365) of gebruik te maken van alternatieven zoals: onze webmail of Mozilla Thunderbird

1. Open Outlook
  2. Klik links bovenin op 'Outlook' > 'Voorkeuren' > 'Accounts'
  3. Selecteer het e-mailadres
  4. Controleer de onderstaande instellingen
  5. E-mailadres:
  6. Gebruikersnaam:
  7. Wachtwoord: Het wachtwoord voor de inkomende e-mail
  8. Server voor inkomende e-mail:
  9. Vink 'Standaardpoort negeren' uit
  10. Vink 'SSL gebruiken' aan
  11. Server voor de uitgaande e-mail:
  12. Vink 'Standaardpoort negeren' aan
  13. Vul het poortnummer in: 587
  14. Vink 'SSL gebruiken' aan
  15. Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;
  16. Klik op de knop voor 'Meer opties'
  17. Kies voor 'Verificatie' voor de optie 'Informatie over de inkomende server gebruiken'
  18. Klik op 'OK'
  19. Klik op het kruisje om de instellingen af te sluiten en op te slaan

Print instructies

Thunderbird

1. Open Thunderbird
  2. Klik op het E-mailadres aan de linkerkant
  3. Klik op 'Instellingen voor deze account bekijken'
  4. Klik in het nieuwe venster links in het menu op 'Serverinstellingen' onder het e-mailadres
Controleer onderstaande gegevens
  1. Servernaam:
  2. Gebruikersnaam:
  3. Poort: 993 bij IMAP (gebruik je POP3, dan: 995)
  4. Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
  5. Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
  6. Klik nu links in het menu helemaal onderaan op 'Uitgaande server (SMTP)'
  7. Dubbelklik op de uitgaande server van het e-mailadres
Controleer onderstaande gegevens
  1. Servernaam:
  2. Poort: 587
  3. Verbindingsbeveiliging: STARTTLS
  4. Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
  5. Gebruikersnaam:
  6. Klik op 'OK' en vervolgens nog een keer op 'OK'

Thunderbird vraagt automatisch om het wachtwoord in te vullen bij het ophalen of versturen van de e-mail als blijkt dat het huidige wachtwoord niet klopt.

Print instructies

iPhone

Volg onderstaande stappen om de instellingen in het standaard mailprogramma van de iPhone te controleren.

1. Open de telefoon instellingen en ga naar 'Accounts en wachtwoorden'
  2. Klik op het e-mailaccount en vervolgens nog een keer op het account en controleer de onderstaande instellingen:
    • Server inkomende post
      • Hostnaam:
      • Gebruikersnaam:
      • Wachtwoord: Het wachtwoord voor de inkomende e-mail
      • Scroll naar onderen, klik op 'Geavanceerd' en controleer de onderstaande instellingen:
        • Gebruik SSL: Aan
        • Identiteitscontrole: Wachtwoord
        • Serverpoort: 993 (Bij een POP-verbinding poort 995)
    • Ga weer terug naar het account, klik op de server voor de uitgaande post en vervolgens op de hoofdserver en controleer de onderstaande instellingen:
      • Server uitgaande post
        • Hostnaam:
        • Gebruikersnaam:
        • Wachtwoord: Hetzelfde wachtwoord als voor de inkomende e-mail
        • Gebruik SSL: Aan
        • Identiteitscontrole: Wachtwoord
        • Serverpoort: 587
        • Klik op Gereed rechts bovenin
        • Ga weer terug naar het account en klik rechts bovenin op 'Gereed'

Print instructies

Android

1. Open de e-mail app op de telefoon
  2. Klik links bovenin op de knop voor het menu
  3. Klik bovenin op het tandwieltje
  4. Klik het e-mailaccount aan
  5. Scroll helemaal naar onderen en klik op 'Serverinstellingen'
  6. Controleer de onderstaande instellingen:
Account
  1. E-mailadres:
  2. Gebruikersnaam:
  3. Wachtwoord: Het wachtwoord voor de inkomende e-mail
Inkomende server
  1. IMAP-Server:
  2. Beveiligingstype: SSL (alle certificaten accepteren)
  3. Poort: 993 (Bij een POP-verbinding poort 995)
Uitgaande server
  1. SMTP-Server:
  2. Beveiligingstype: TLS (alle certificaten accepteren)
  3. Poort: 587
  4. Verificatie voor verzenden van e-mail: Aan
  5. Gebruikersnaam:
  6. Wachtwoord: Hetzelfde wachtwoord als voor de inkomende e-mail

Klik onderaan op 'Gereed'

Print instructies

Gmail

Volg onderstaande stappen om de instellingen in Gmail te controleren

1. Open uw Gmail account online
  2. Klik rechts bovenin op het tandwieltje
  3. Kies voor 'Instellingen'
  4. Klik op het tabblad 'Accounts en Import'
Inkomende e-mail:
  1. Klik op 'gegevens bewerken' achter het e-mailadres bij 'E-mail bekijken uit andere accounts'
  2. Gebruikersnaam:
  3. Wachtwoord: Het wachtwoord voor het e-mailadres
  4. Pop-server:
  5. Poort: 995
  6. Vink 'Altijd een beveiligde verbinding gebruiken (SSL)' aan
  7. Klik op 'Wijzigingen opslaan'
Uitgaande e-mail:
  1. Klik op 'gegevens bewerken' achter het e-mailadres bij 'Mail verzenden als'
  2. Klik op de knop voor de 'Volgende stap'
  3. SMTP-server:
  4. Gebruikersnaam:
  5. Wachtwoord: Hetzelfde wachtwoord als voor de inkomende e-mail
  6. Poort: 587
  7. Vink aan 'Beveiligde verbinding via TLS (aanbevolen)'

Klik op de knop 'Wijzigingen opslaan'

Print instructies

Windows 10 Mail

1. Open Windows 10 Mail
  2. Klik links onderin op het tandwieltje
  3. Klik rechts bovenin op 'Accounts beheren' en dubbelklik op het e-mailaccount
  4. Klik op 'Synchronisatie-instellingen voor postvak wijzigen'
  5. Scroll naar onderen en klik op 'Geavanceerde postvakinstellingen'
Controleer de onderstaande instellingen
  1. Server voor binnenkomende e-mail:
  2. Server voor uitgaande e-mail:
  3. Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist: Aan
  4. Zelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail: Aan
  5. SSL vereisen voor inkomende e-mail: Aan
  6. SSL vereisen voor uitgaande e-mail: Aan
  7. Klik op 'Gereed'
  8. Controleer de gebruikersnaam:
  9. Vul bij 'Wachtwoord' het wachtwoord in voor de inkomende e-mail
  10. Klik vervolgens op 'Opslaan'

Windows Live Mail

Vanwege veiligheidsoverwegingen bieden wij geen ondersteuning voor Windows Live Mail. De aanleiding hiervoor is dat Microsoft hier geen beveiligingsupdates meer voor biedt.

Gratis alternatieven
Microsoft Outlook

Een veel gebruikt e-mailprogramma is Microsoft Outlook, dit is een onderdeel van het Office-pakket. Wij bieden als Microsoft partner Office 365 aan.

Print instructies

Overzicht instellingen

Welke e-mailprogramma's ondersteunen wij niet
  • Apple Mail op Mac Os van voor versie High Sierra
  • Outlook 2007
  • Outlook 2010
  • Windows Live Mail
  • Office 2013 op Windows 8.1 of ouder
  • Outlook 2011 voor Mac
  • Oude telefoons/tablets (Voor Android Kitkat 4.1 en voor IOS9
Welke instellingen ondersteunen wij wel
 ProtocolPoortVersleuteling
InkomendPOP995SSL
InkomendIMAP993SSL
UitgaandSMTP587TLS

TLS staat voor Transport Layer Security. Met TLS wordt internetverkeer beveiligd. Dus als jij bijvoorbeeld onze website bezoekt, wordt jouw verbinding met onze site doormiddel van TLS beveiligd. Je ziet dit door het slotje dat links naast het adres in de adresbalk staat.

Bij ons wordt de verbinding met je e-mailprogramma en onze server door middel van TLS beveiligd. Er zijn verschillende versies van TLS, namelijk TLS versie 1.0, 1.1 en 1.2. Versies 1.0 en 1.1 zijn helaas niet veilig. Daarom ondersteunen wij enkel versie 1.2.

Print instructies

Webmail

Probeer eerst in te loggen op de webmail via https://webmail.yourhosting.nl. Voer daar eerst het e-mailadres in. Gebruik vervolgens de onderstaande instellingen om in te loggen:

1. Gebruikersnaam:
  2. Wachtwoord: Het wachtwoord voor de inkomende e-mail
  3. Server: