MySQL-databases bij Yourhosting beheren in PhpMyAdmin

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Je kunt met deze handleiding aan de slag zodra je de volgende gegevens bij de hand hebt:

Inloggegevens Mijn Account (klantnummer of gebruikersnaam en wachtwoord)

MySQL-wachtwoord

Inhoudsopgave

Inloggen in PhpMyAdmin

In PhpMyAdmin beheer je je databases. Je kunt hier databases exporteren, importeren en verwijderen.

1. Log in Mijn Account met je klantnummer of gebruikersnaam en wachtwoord;
  2. Klik door naar de Hostingmanager van het account waar je de database van wilt beheren.
  3. Ga in de Hostingmanager naar 'MySQL-beheer' en log hier in met je MySQL-wachtwoord.
  4. Nu verschijnt het scherm van PhpMyAdmin.

KlrKjI6BfQDrucb7zdId5QX77DqN1tIJiA

Ik wil een database exporteren

Stap 1: Klik links bovenaan op de database die je wilt exporteren.

r3TCr3G4DkTumfbOM2Dp1AVgBnTRxpCYpw

Stap 2: In het volgende scherm vind je een overzicht van de tabellen die in de database staan. Klik nu op 'Exporteer'.

CFsf5aJ_fDc5tkLJCVPkqS5u5r9qq6RcWQ

Stap 3: Controleer of de optie 'SQL' geselecteerd is in het kader 'Exporteer' en klik op 'Start'.

05GOK8_o-bs8jtfHoTvDAYMuk9GBPl9htA

Stap 4: Sla het databasebestand op een locatie naar wens op.

Ik wil een database importeren

Stap 1: Kies links bovenaan een lege database waarin je tabellen wilt importeren. Achter databases die gevuld zijn staat een getal tussen haakjes, bijvoorbeeld 'databasenaam (23)'.

PUbfk9K0kKQ1m7m4cMTfk4oxq3WhgB_vGQ

Stap 2: Klik in het nieuwe scherm op het tabblad 'Importeer'.

j-oKL8tSUAlCMYj1vovQLRjp3SGctgspBg

Stap 3: Kies in het kader 'Opmaak van te importeren bestand' de opmaak van je database. Weet je dit niet, kies dan 'SQL' en klik vervolgens op 'Bestand kiezen'.

wFCaXyUX8YSTw7ENli7UYTvPVE7D4Q4Gbw

Stap 4: Blader op je computer naar de locatie waar het databasebestand staat en klik op 'Openen'.

VNCfPJspodL7QL2YRA4uIPb0g9-jNV-2Ow

Stap 5: Klik op 'Start' om het importeren van de database te starten.

UlWMmD004w86rVCj3y9er-PzrL2RXz_s_g

Stap 6: Je krijgt vervolgens een bevestiging als het importeren geslaagd is.

OlyVGw3ccYM7-Q-sg9uCzKPmG-NbLDzhnA

Ik wil een database verwijderen

Stap 1: Kies links bovenaan de database die je wilt leegmaken of waaruit je een aantal tabellen wilt verwijderen.

O383fWIRjlkF2C4M0POfGMLfvNeN-cBWDg

Stap 2: Nu verschijnt een overzicht van de tabellen in de database.

muT-195Dj1ozbij958EgQGgTKU0Ch4vVoA

Stap 3: Wil je alle tabellen verwijderen, scrol dan naar onder en klik op 'Selecteer alles'. Als je een gedeelte wilt verwijderen, vink je de afzonderlijke tabellen aan.

Stap 4: Ga onderaan de pagina naar het veld 'Met geselecteerd:' en kies de optie 'Verwijderen'.

KkWPRC0dv6_hYilzd-fOpTgnKxAVMZjEYQ

Stap 5: In het nieuwe scherm wordt je gevraagd een bevestiging te geven. Klik op 'Ja' om de tabellen te verwijderen.

iopOe1q__XQ3IXpxG8lOCePXXxmgc0vPMQ

Stap 6: Zodra je het onderstaand scherm ziet, zijn de tabellen verwijderd.

UaRkJBML22Cg8yNWO4urcmHLXSZQx47yYQ

MySQL en PhpMyAdmin zijn op geen enkele manier verbonden met Yourhosting, daarom levert Yourhosting buiten deze handleiding geen support op het gebruiken van MySQL en PhpMyAdmin.

Instructievideo: Aanmaken database + gebruiker