CMS Systemen bij Yourhosting

Met een CMS bouw jij jouw website. Je hebt verschillende soorten content management systemen, denk aan: WordPress, Joomla!, YourWebsite en Drupal. Welk CMS kiest is afhankelijk van de eisen en wensen die je hebt.

Wat is een CMS systeem?

Een CMS-systeem is eigenlijk een hulpmiddel voor het maken van je websites. Waar sommige ontwikkelaars hele websites in code maken, zijn CMS-systemen er voor degenen die meer gemak zoeken of technisch minder onderlegd zijn. En vaak biedt een CMS nog veel meer dan alleen het maken van je website. Denk aan WordPress die naast plugins voor je website ook plugins biedt die je website beveiligen of beter vindbaar maken bijvoorbeeld.

Welke CMS-systemen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende CMS-systemen op de markt. Welke je kiest, is helemaal afhankelijk van de wensen die je hebt. Lees ook ons blog over een CMS kiezen om de keuze makkelijker te maken. De CMS-systemen die bij ons het populairst zijn, zijn:

  • WordPress: het meest bekende CMS-systeem ter wereld. Met veel mogelijkheden voor jouw website door het grote scala aan plugins. Lees meer op onze 'WordPress website maken'-pagina.
  • De sitebuilder in je klantomgeving: met de sitebuilder in je klantomgeving klik en sleep je gemakkelijk zelf je website in elkaar. Dat maakt het CMS erg laagdrempelig om mee te werken!
  • Joomla!: bij Joomla! heb je net als bij WordPress veel mogelijkheden voor je website, alleen wordt Joomla! vaak als net iets minder gebruiksvriendelijk dan WordPress ervaren. Ga naar de Joomla!-pagina voor meer informatie over dit CMS-systeem.
  • Drupal: ook Drupal biedt veel mogelijkheden voor jouw website, maar kan daardoor voor beginners wat overweldigend zijn. Drupal is bijvoorbeeld erg geschikt voor websites met een klantenportaal. Lees meer op de Drupal-pagina.

Hoe duur is een CMS-systeem?

Als je een hostingpakket van ons hebt, installeer je de meeste CMS'en helemaal gratis. Denk aan WordPress, YourWebsite, Joomla! en Drupal. Meestal is voor beginnende websites eerst een Start pakket voldoende, je kunt daarna altijd nog upgraden.

Naast het hostingpakket heb je ook een domeinnaam nodig, dit is het webadres van je website (bijvoorbeeld www.yourhosting.nl). Een .NL-domeinnaam kost het eerste jaar bijvoorbeeld maar € 1,-.

Een website maken met een CMS

Als je eenmaal een CMS-systeem (bij je domeinnaam en hostingpakket) hebt gekozen, is het tijd om de website te maken! Als je hier zelf mee aan de slag gaat, is het fijn om wat handvatten te hebben. Deze bieden wij je graag:

  • Aan de slag met WordPress? Ons 'WordPress website maken'-stappenplan helpt je op weg!
  • De meest eenvoudige manier om zelf je website te maken: YourWebsite.
  • Beginnersgids 'Website maken'. Alles wat jij moet weten over het zelf maken van je website
  • Checklist website maken. Snel aan de slag
  • In onze WordPress whitepaper leggen we je precies uit hoe jij een website maakt met WordPress. Simpel en eenvoudig, zodat jij direct aan de slag kunt met je eigen WordPress-website. Vul het formulier in en we sturen je per mail het whitepaper.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.