Yourhosting - Privémodus gebruiken

Als je niet wilt dat een browser bijhoudt welke pagina's je bezoekt kun je in de privémodus browsen. Dit wordt ook wel incognitomodus genoemd. De browser bewaart dan geen zoek- en navigatiegeschiedenis van je sessie. Als je na het internetten het incognitovenster sluit (door rechtsboven in de hoek te klikken op het kruisje), is de incognitomodus weer uitgeschakeld. 

Hoe je de privémodus inschakelt, verschilt per browser. Hieronder lees je hoe je dit doen voor een aantal veelgebruikte browsers:

Privémodus in Google Chrome

  1. Klik rechts bovenin op het browsermenu (de drie puntjes/streepjes);
  2. Klik op 'Nieuw incognitovenster';
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Je ziet dat dit de privémodus is door het 'detective' icoontje in beeld.

Privémodus in Firefox

  1. Klik rechts bovenin op het browsermenu (de drie puntjes/streepjes);
  2. Klik op 'Nieuw privévenster';
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Je ziet dat dit de privémodus is door het paarse maskertje in beeld.

Privémodus in Safari

  1. Klik op 'Archief';
  2. Klik op 'Nieuw privévenster';
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Je ziet dat dit de privémodus is door 'het donkere zoekveld met de witte tekst.

Privémodus in overige browsers

  1. Bij de meeste browsers kun je de privémodus ook oproepen via de toetsencombinatie Ctrl + Shift + P (of Cmd + Shift + P op de Mac);
  2. Klik op de privémodus (soms ook InPrivate of incognito genoemd);
  3. Er wordt een nieuw venster geopend, in privémodus.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.