ASP Hosting bij Yourhosting

Yourhosting werkt met de meest gebruikte internetsoftware, zoals het Linux-besturingssysteem, de Apache-webser, de scripttalen PHP en Perl en MySQL-databases. Een van de meest gebruikte alternatieve technologieën is Active Server Page (ASP).

ASP is van oorsprong een Microsoft-technologie. Hiermee maak je websites met een dynamisch karakter, zoals een zoekmachine en een winkelwagentje. Een groot voordeel van ASP-hosting is de integratie met het Windows-platform. Hiermee maak je vanuit de pagina's eenvoudig Microsoft Office-documenten aan.

ASP bij Yourhosting

ASP-hosting is een relatief verouderd platform en maakt tegenwoordig plaats voor ASP.NET. Toch draaien nog veel websites onder ASP. Wij bieden ASP-hosting aan zodat je je oude website inclusief database probleemloos bij ons onder kunt brengen.

Componenten van ASP:

  • De IIS-webserver. Dit is een webserver die door Microsoft wordt gemaakt en draait op Windows-computers. Deze webserver heeft een marktaandeel van ongeveer 20 %.
  • De programmeertaal VBScript, een afgeleide van Visual Basic. Hoewel ASP een taalonafhankelijk platform is, wordt het meegeleverde VBScript veruit het meest gebruikt. Je kunt ook JScript (een JavaScript-variant) en PerlScript (Perl) gebruiken.
  • Een database die via ADO aan te roepen is, zoals MS Access (voor kleine databases) of MS SQL Server (voor grote databases). Ook verbindingen met MySQL en andere databases zijn mogelijk met hosting van APS.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.