Yourhosting - Je website of bestanden uploaden via FTP

Wil je een website online plaatsen, bestanden uploaden of bestanden downloaden, dan gebruik je daar vaak FTP-gegevens voor. Met een FTP-programma (File Transfer Protocol) wissel je bestanden uit met de servers van Yourhosting.

Inhoudsopgave

Benodigde gegevens

• FTP-programma: Bijvoorbeeld FileZilla.
  • FTP-gebruikersnaam: deze vind je onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • FTP-wachtwoord: deze kies je als je voor het eerst naar de Hostingmanager gaat. Je vind het wachtwoord daarna onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • FTP-host: je domeinnaam of server###.yourhosting.nl (vervang # door je servernummer, bijvoorbeeld: server003.yourhosting.nl).
  • Poort: 21

FTP-wachtwoord wijzigen

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn gegevens’;
  • Als je meerdere pakketten hebt, selecteer dan het juiste pakket onder 'Mijn Technische gegevens';
  • Klik vervolgens op 'wachtwoord wijzigen' achter FTP-wachtwoord;
  • Je wordt nu doorverwezen naar de Hostingmanager;
  • Klik in de Hostingmanager op FTP-gebruikers;
  • Klik op de gebruiker waarvoor je een nieuw wachtwoord wilt instellen
  • Stel een nieuw wachtwoord in en klik op 'Opslaan'.
  • Het wachtwoord is ingesteld en is direct actief.

Je website Uploaden via Bestandsbeheer

Via ‘Bestanden’ in je Hostingmanager kun je net als met een FTP-programma eenvoudig bestanden uploaden. Heb jij even geen FTP-programma bij de hand, dan is Bestandsbeheer een snel en eenvoudig alternatief:

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Klik in het menu op 'Bestanden';
  3. Klik op de map waar je bestanden aan toe wilt voegen;
  4. Klik vervolgens op '+' en daarna op 'uploaden'.

Website nog niet zichtbaar?

Heb je je website via FTP online gezet, maar is je website nog niet zichtbaar? Controleer dan de volgende punten:

• Heb je net een nieuw pakket aangevraagd, dan kan het tot maximaal vier uur duren voordat dit pakket helemaal naar behoren werkt;
  • Heb je bestanden geupload, controleer dan of je hoofdpagina de juiste naam heeft. De eerste pagina van je website heet altijd index.html / index.htm / index.php.
  • Verwijzen de DNS-records van je website naar de juiste server?

Veiligheid

Sla je wachtwoorden niet automatisch op in je FTP-programma of op internet. Voorkom hiermee dat derden je website of computer kunnen hacken als gevolg van misbruik van je wachtwoorden en FTP-account(s) voor het versturen van malware.

Instructievideo: Uitleg over het beheren van je bestanden