Je website of bestanden bij Yourhosting uploaden via FTP

Wil je een website online plaatsen, bestanden uploaden of bestanden downloaden, dan gebruik je daar vaak FTP-gegevens voor. Met een FTP-programma (File Transfer Protocol) wissel je bestanden uit met de servers van Yourhosting.

Inhoudsopgave

Benodigde gegevens

• FTP-programma: Bijvoorbeeld FileZilla.
  • FTP-gebruikersnaam: deze vind je onder Mijn gegevens in Mijn Account.
  • FTP-wachtwoord: deze kies je als je voor het eerst naar de Hostingmanager gaat. Je vind het wachtwoord daarna onder Mijn gegevens in Mijn Account.
  • FTP-host: je domeinnaam of server###.yourhosting.nl (vervang # door je servernummer, bijvoorbeeld: server003.yourhosting.nl).
  • Poort: 21

FTP-wachtwoord wijzigen

1. Log in op Mijn Account;
  2. Ga naar Mijn gegevens;
  3. Als je meerdere pakketten hebt, selecteer dan het juiste pakket onder Mijn Technische gegevens
  4. Klik vervolgens op Wachtwoord wijzigen achter FTP-wachtwoord
  5. Je wordt nu doorverwezen naar de Hostingmanager;
  6. In het nieuwe scherm kun je per gebruiker het wachtwoord aanpassen;
  7. Klik daarna op Ok;
  8. Het wachtwoord is ingesteld en is direct actief.

Je website Uploaden via Bestandsbeheer

Via Bestanden in je Hostingmanager kun je net als met een FTP-programma eenvoudig bestanden uploaden. Heb jij even geen FTP-programma bij de hand dan is dit een snel en eenvoudig alternatief:

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Klik in het menu op Bestanden
  3. Klik op de map waar je bestanden aan toe wilt voegen;
  4. Klik vervolgens op '+' en daarna op Uploaden.

Website nog niet zichtbaar?

Heb je je website via FTP online gezet, maar is je website nog niet zichtbaar? Controleer dan de volgende punten:

• Heb je net een nieuw pakket aangevraagd, dan kan het tot maximaal vier uur duren voordat dit pakket helemaal naar behoren werkt;
  • Heb je bestanden geüpload, controleer dan of je hoofdpagina de juiste naam heeft. De eerste pagina van je website heet altijd index.html / index.htm / index.php.
  • Verwijzen de DNS-records van je website naar de juiste server?

Veiligheid

Sla je wachtwoorden niet automatisch op in je FTP-programma of op internet. Voorkom hiermee dat derden je website of computer kunnen hacken als gevolg van misbruik van je wachtwoorden en FTP-account(s) voor het versturen van malware.

Instructievideo: Uitleg over het beheren van je bestanden

Probleemoplossing

Zijn je bestanden na het uploaden met FTP niet zichtbaar? We geven hier wat mogelijke oorzaken:

De bestandsrechten op je hostingaccount zijn aangepast

Bij het maken van een FTP verbinding kun je onder geavanceerde opties kiezen voor Passive Mode. Zorg ervoor dat deze optie geactiveerd is.

De bestanden staan niet in de juiste folder van je hostingaccount

Controleer of de map waar je bestanden in wilt plaatsen ook geselecteerd is in FileZilla.

Veiligheid

Sla je wachtwoord niet automatisch op in je FTP-programma. Dit voorkomt misbruik. Je computer loopt ook minder risico wanneer je de wachtwoorden bij elke verbinding handmatig invult.