Spamfilter bij Yourhosting beheren

Als je mail bij Yourhosting afneemt kan het voorkomen dat je spam ontvangt. Met onze mail heb je altijd beschikking over een spamfilter. In dit artikel leggen we uit hoe je het spamfilter beheert.

Inhoudsopgave

Spam Experts

Ga naar Plesk en klik op de knop Spamfiltering. Je komt nu op een overzichtspagina met al je domeinnamen. Hier kun je de status checken van je domeinnaam. Klik op Manage in Spamfilter panel dan kom je uit in het dashboard van Spam Experts. Dit is een externe partij die gespecialiseerd is in het afhandelen van spam.

Spamfilter

Al je e-mailadressen in Plesk hebben automatisch een spamfilter. Hier hoef je dus niets voor te doen. Ook nieuwe e-mailadressen die je aanmaakt krijgen er direct een spamfilter bij.

Blacklisten

Krijg je ongewenste e-mail die wordt gestuurd vanaf een specifieke domeinnaam of van een individuele afzenders? Je kunt dit e-mailadres dan blacklisten, oftewel, op de zwarte lijst zetten:

1. Open je Plesk-hostingmanager;
  2. Ga rechts naar Spamfiltering en klik bovenaan op het tabblad Domains;
  3. Klik achter de betreffende domeinnaam op Manage in SpamFilter Panel;
  4. Het Spam Experts paneel wordt geopend. Klik op Sender blacklist om een mailadres aan de lijst toe te voegen.

NB: Je kunt het e-mailadres of de domeinnaam opgeven. Plaats elke toevoeging op een aparte regel of scheid adressen met een komma. Je kunt een asterisk (*) gebruiken als catchall, bijvoorbeeld: adres@mailadres.net, maar ook *@mailadres.net. Je blokkeert dan hele domein mailadres.net.

Whitelisten

Wil je er zeker van zijn dat je geen e-mail mist van een specifieke afzender? Dan kun je het e-mailadres whitelisten. Oftewel: op de witte lijst zetten:

1. Open je Plesk-hostingmanager;
  2. Ga rechts naar Spamfiltering en klik bovenaan op het tabblad Domains;
  3. Klik achter de betreffende domeinnaam op Manage in SpamFilter Panel;
  4. Het Spam Experts paneel wordt geopend. Klik op Sender whitelist om een mailadres aan de lijst toe te voegen;

NB: Je kunt het e-mailadres of de hele domeinnaam opgeven. Plaats elk toevoeging op een aparte regel of scheid adressen met een komma. Je kunt een asterisk (*) gebruiken als catchall, bijvoorbeeld: adres@mailadres.net maar ook *@mailadres.net. Daarmee staan meteen alle e-mailadressen van mailadres.net op de witte lijst.