Melding 'Forbidden' op mijn website bij Yourhosting

Krijg je de melding "Forbidden" te zien op je website? We lopen hier een aantal oorzaken en oplossingen met je door.

Ik heb net mijn website op de server gezet

Krijg je de melding te zien terwijl je net je website op de server hebt gezet? Heb je de bestanden wel in de /httpdocs/ of /jedomeinnaam.nl/ folder gezet? In deze map moet ook een bestand genaamd index.php/index.html/index.htm aanwezig zijn. Let er goed op of het bestand index.php, index.html of index.htm heet en zorg ervoor dat het met kleine letters is geschreven.

Ik heb de CHMOD rechten aangepast

Krijg je de melding 'Forbidden / Je bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken' te zien? De oorzaak van zo'n melding kan in de bestandsrechten van je webruimte zitten. Met behulp van een FTP-programma als FileZilla kun je de bestandsrechten inzien en waar nodig ook aanpassen.

Heb je hulp nodig bij het aanpassen van de bestandsrechten, dan helpen wij je graag. Wij kunnen de bestandsrechten van alle bestanden binnen je webruimte herstellen naar standaardwaarden. Bestanden en scripts die meer rechten dan de standaard rechten nodig hebben moet je zelf opnieuw instellen.

Oorzaken en tips

Problemen met het uploaden van je website naar je webhostingaccount vinden hun oorzaak altijd in de instellingen van het FTP-programma. Wij verzoeken je daarom uiterst voorzichtig te zijn met het aanpassen van de CHMOD-rechten op bestanden en mappen van je account. Met name de directories op je account hebben een viercijferige CHMOD-code die je niet zelf met je FTP-programma kunt herstellen. Dit heeft te maken met onze strenge beveiligingsstructuren. Het probleem van een onherstelbare CHMOD-code los je vaak op door bestanden of mappen van je hostingaccount te verwijderen en vervolgens opnieuw te uploaden.

De rechten van de map op je account zijn bepalend voor de bestandsrechten van de files die je upload in die map. Als je ooit de CHMOD-rechten van die map hebt aangepast, krijgen de bestanden een verkeerde CHMOD mee bij het uploaden, daarom is het van belang dat je nooit de rechten van bijvoorbeeld /httpdocs/ wijzigt.