FTP site aanmaken in Windows 2012

Indien u websites host op uw VPS, dan is het handig om ook een FTP server te installeren. U kunt dan middels een FTP verbinding bestanden uploaden naar de server. Indien u een FTP server geïnstalleerd heeft dan kunt een FTP site aanmaken.

Door de volgende stappen te volgen kunt u een FTP site aanmaken.

U kunt de volgende stappen volgen om een FTP Site aan te maken.

Stap 1: U gaat naar Start. U kunt dit doen met de Windows toets, of door de muis linksonder in het scherm te plaatsen en op de Start popup te klikken.

Stap 2: U klikt op het IIS icoon.

Stap 3: U klikt met de rechtermuisknop op de naam van de server en u kiest voor Add FTP Site.

Stap 4: U geeft de volgende gegevens op.

• FTP site name: een naam voor de FTP site
  • Physical patch: Het pad waar de FTP verbinding naar gemaakt kan worden.

Stap 5: U maakt bij SSL een keuze, in dit voorbeeld hebben wij voor No SSL gekozen omdat er geen SSL certificaat beschikbaar is. U klikt vervolgens op Next.

Stap 6: Bij Authentication kiest u voor Basic, Specified users en u vult vervolgens een gebruikersnaam in welke beschikbaar is op de VPS.

U klikt op Finish, de FTP site is aangemaakt.