HTTP/2 activeren op CentOS 7 + DirectAdmin + Apache bij Argeweb

Lees hier hoe HTTP/2 geactiveerd kan worden op uw VPS waar het CentOS 7 besturingssysteem op draait met DirectAdmin.

Inhoudsopgave

Zodra op uw VPS het CentOS 7 besturingssysteem met DirectAdmin is geïnstalleerd, is het mogelijk om aan de hand van de onderstaande stappen HTTP/2 te activeren. U dient er wel rekening mee te houden dat deze stappen alleen gevolgd kunnen worden op het moment dat u Apache als webserver gebruikt. Zodra u NGINX gebruikt werken de onderstaande stappen niet.

Tip: Maak altijd een snapshot van uw VPS alvorens cruciale wijzigingen aan te brengen. Zo voorkomt u lastige situaties waar u moeilijk uit kunt herstellen. Het onderstaande kan namelijk onverwachte resultaten met zich meebrengen.

Stap 1: Update CentOS 7 en Custombuild

Voordat u HTTP/2 kunt activeren, dient u uw systeem te updaten. Dit omdat CentOS 7.4 onder meer een hogere basisversie van OpenSSL met zich meebrengt, wat vereist is om HTTP/2 te kunnen gebruiken. Om CentOS te updaten logt u in op uw VPS als root of een gebruiker met beheerdersrechten. Voer vervolgens het volgende commando uit:

yum update -y

Zodra CentOS zelf up-to-date is, kunt u zich richten op het volledig updaten van Custombuild en alle onderliggende pakketten. Allereerst navigeert u naar de locatie van Custombuild met het volgende commando:

cd /usr/local/ directadmin/custombuild

Hierna vraagt u een lijst op van de meest recente software en installeert u deze. Dit kan worden gedaan met de volgende commando’s:

./build update

./build update_versions

Uw VPS is nu volledig geüpdatet.

Stap 2: Activeer HTTP/2

Allereerst dient u te navigeren naar de locatie van Custombuild door het volgende commando uit te voeren:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

Het is aan te raden om PHP te draaien in de php-fpm (FastCGI Process Manager) modus, zodat PHP niet als een aparte module van Apache wordt geïnstalleerd. Om de overschakeling naar php-fpm te kunnen maken moet het volgende commando uitgevoerd worden:

./build set php1_mode php-fpm

Hierna dienen zowel PHP als Apache opnieuw opgebouwd te worden. Voer hiervoor de volgende commando’s uit:

./build php n

./build apache

./build rewrite_confs

HTTP/2 zou nu actief moeten zijn. Dit kan getest worden via deze link.

Tip: php-fpm vereist meer configuratie dan bijvoorbeeld mod_php. Ook kunnen specifieke instellingen die u voorheen gebruikte, niet langer in hun huidige vorm werken. Zo zal het bijvoorbeeld niet langer mogelijk zijn om PHP-waardes aan te passen via wijzigingen in een htaccess-bestand. Zodra uw website(s) na de overstap ineens niet meer werken, kunt u in veel gevallen via de errorlogs van de betreffende websites de oorzaak achterhalen.

J
Jeffrey is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.