DKIM installeren op DirectAdmin VPS bij Argeweb

Stappenplan voor het installeren van DKIM op een DirectAdmin VPS, en voorkom dat vervalste afzenderadressen worden gebruikt.

Inhoudsopgave

Als u een VPS met DirectAdmin heeft, bent u prima in staat om een eigen mailserver te draaien. Om te voorkomen dat vervalste afzenderadressen worden gebruikt om vanuit uw naam mail te versturen, kunt u gebruik maken van een aantal oplossingen. DMARC is hier een van. Om dit te gebruiken kunt u de onderstaande stappen volgen.

Het is belangrijk dat u gebruik maakt van de meest recente DirectAdmin versie voor u aan het onderstaande begint. U kunt deze updaten door in te loggen en vanuit uw DirectAdmin-paneel onder ‘Extra Features’ te klikken op ‘Licensing / Updates’. Op de pagina waar u nu bent, klikt u onderaan op ‘Update DirectAdmin’. De nieuwe versie zal nu gedownload en geïnstalleerd worden, iets dat enkele minuten kan duren.

Tip: Maak altijd een snapshot van uw VPS voor u belangrijke wijzigingen doorvoert. Een snapshot kan gratis worden gemaakt zodra u een 'Basic' VPS pakket of groter heeft. Zo heeft u altijd een weg terug op het moment dat iets mis gaat.

1. DKIM Gebruiken

Allereerst dient u exim te vertellen dat u DKIM wilt gebruiken. Dit doet u door de volgende commando’s uit te voeren als ‘root’ via SSH:

cd /etc

wget -O exim.dkim.conf http://files.directadmin.com/services/exim.dkim.conf

Vervolgens dient u het bestand '/etc/exim.conf' te openen en te zoeken naar de volgende code:

remote_smtp:

driver = smtp

Pas dit vervolgens aan zodat het er als volgt uitziet:

remote_smtp:

driver = smtp

.include_if_exists /etc/exim.dkim.conf

Hierna dient u exim te herstarten door het volgende commando uit te voeren:

service exim restart

2. DirectAdmin aanpassen

Nadat exim weet dat DKIM gebruikt gaat worden dient u ook DirectAdmin zelf hiervan op de hoogte te brengen. Dit doet u door de volgende commando's uit te voeren:

cd /usr/local/directadmin

echo 'dkim=1' >> conf/directadmin.conf

Herstart DirectAdmin vervolgens door het volgende commando uit te voeren:

service directadmin restart

3. Domeinnamen voorzien van DKIM

Vanaf dit moment zullen alle domeinnamen die u binnen het DirectAdmin paneel aanmaakt voorzien worden van DKIM sleutels. Deze zullen ook naar voren komen in de DNS zone binnen DirectAdmin, welke te bereiken zijn vanaf de 'User Level' pagina. Op deze pagina kunt u onder 'Your Account' op 'DNS Management' klikken. Voor reeds bestaande domeinnamen moet DKIM echter handmatig worden ingesteld. Dit kan worden gedaan door de volgende commando's uit te voeren (waarbij u 'domein.nl' dient te vervangen door uw eigen domeinnaam):

cd /usr/local/directadmin/scripts

./dkim_create.sh domein.nl

Nadat de bovenstaande commando's zijn uitgevoerd zal de DNS zone van uw domeinnaam binnen enkele minuten worden bijgewerkt.

4. DNS-record kopieren

Indien u de nameservers van uw provider gebruikt (dit is standaard als u een domeinnaam bij Argeweb heeft) zult u handmatig het DNS-record dat in uw DirectAdmin paneel staat moeten kopiëren naar die van uw provider. Door op deze link te klikken kunt u zien hoe de DNS van uw domeinnaam bij argeweb instelt.

J
Jeffrey is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.