Aan de slag met Private Networks (VLAN) bij Argeweb

Om twee of meerdere VPS-en binnen een private network met elkaar te laten communiceren, dient deze eerst opgezet te worden, dit leest u hier.

Inhoudsopgave

Om twee Argeweb Cloud-servers binnen een private network met elkaar te laten communiceren, dient deze eerst opgezet te worden. Een private network/VLAN kan in uw persoonlijke Mijn Argeweb-omgeving worden aangemaakt door alle stappen in dit artikel te volgen.

Zodra het private network in deze omgeving is aangemaakt dienen de toegevoegde virtuele servers handmatig geconfigureerd te worden. Hieronder kan een overzicht van de door ons ondersteunde besturingssystemen gevonden worden. Door op een van de onderstaande besturingssystemen te klikken zal de respectievelijke uitleg voor dat systeem worden weergegeven.

CentOS 7

Debian 7

Ubuntu 16.04

Windows 2016

Let op: Bij het instellen van meerdere Argeweb Cloud-servers met verschillende besturingssystemen, zult u hier bewust rekening mee moeten houden. Dit wordt niet uitgelegd in onze artikelen en kan voor extra complexiteit zorgen.