SSH-verbinding maken met VPS (macOS) bij Argeweb

Wanneer je bij Argeweb een VPS met daarop Linux afneemt en deze wilt beheren, is het mogelijk een SSH-verbinding op te stellen. In dit artikel worden de benodigde stappen uitgelegd om deze verbinding te leggen. 

Wanneer je bij Argeweb een VPS met daarop Linux afneemt en deze wilt beheren, is het mogelijk een SSH-verbinding op te stellen. In dit artikel worden de benodigde stappen uitgelegd om deze verbinding te leggen.

Om een SSH-verbinding op te stellen vanuit macOS, kan je de Terminal app gebruiken. Deze app is standaard op apparaten met MacOS geïnstalleerd. Deze app is op de volgende manier te vinden:

  • Open de Finder app.
  • Open hierin aan de linkerkant de Apps map.
  • Open hierin de map Hulpprogramma's.
  • In deze map is de Terminal app te vinden. 
  • Zodra je deze app gestart heb, krijg je het volgende te zien:

Bij de oplevering van je Linux VPS heb je via de mail inloggegevens gekregen voor deze server. In dit ons voorbeeld de gebruikersnaam root, samen met het wachtwoord welke wij ontvangen hebben.

  • Om de SSH-verbinding te maken gebruik je het commando ssh root@[VPS IP-adres] . In ons voorbeeld verbinden wij met het IP-adres 10.10.10.10 en gebruiken wij dus het commando ssh root@10.10.10.10

  • Als het de eerste keer is dat je met desbetreffende server een SSH-verbinding opstelt, wordt er gevraagd of je de identiteit van deze server wilt accepteren. In dit geval typ je yes, en druk je op Enter.
  • De server zal nu vragen om het wachtwoord voor de root gebruiker. Het is hierin belangrijk dat het lijkt alsof er niks gebeurt terwijl je dit wachtwoord invoert.

Zodra het wachtwoord volledig ingevoerd is, kan je op Enter drukken. Het wachtwoord wordt dan verstuurd naar de server, en indien deze correct is wordt de SSH-verbinding opgesteld. Zodra dit gebeurd is, ziet dit er uit als volgt:

Commando's welke je nu uitvoert, worden op de server uitgevoerd.

J
Jeffrey is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.