Installatie e-mailaccount (POP3/IMAP) op een iPhone/iPad

Op zowel de iPhone als de iPad stel je op dezelfde manier je mailaccount in. De onderstaande afbeeldingen zijn op een iPhone genomen, maar de stappen zijn op een iPad onder normale omstandigheden hetzelfde.

Ga op je toestel allereerst naar Instellingen en selecteer de optie Accounts en wachtwoorden.

Accounts en wachtwoorden

Er komt nu een nieuw scherm naar voren. Klik hier op de optie Nieuwe account.

Nieuwe account

Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je het accounttype selecteert. Op dit scherm kies je voor de optie Andere. Hierna tik je de optie Voeg mailaccount toe aan om te beginnen met het instellen van je mailaccount.

Voeg mailaccount toe

Je wordt nu gevraagd om een naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving op te geven. Je naam mag je zelf beslissen. Dit is wat een ontvanger als afzender te zien krijgt, zodra je een mail stuurt. Vul bij e-mail adres en wachtwoord de gebruikersgegevens van je mailbox in. De beschrijving is niet verplicht, maar mag je wel invullen. Deze is slechts bedoeld om het account eenvoudig terug te kunnen vinden in het overzicht van ingestelde mailaccounts.

Klik na het instellen van de bovenstaande gegevens op Bewaar om door te gaan.

Gegevens invullen

Op het volgende scherm kies je of je de mailbox met het protocol POP of IMAP wilt instellen. Dit is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en mag beide worden gebruikt, maar in het voorbeeld gebruiken wij IMAP.

Vul vervolgens de volgende gegevens in bij zowel de inkomende- als de uitgaande mailserver:

Let op! Indien je een Plesk Webhosting Pakket heeft, dan heb je een anderen Hostnaam.

• Hostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Gebruikersnaam: Je volledige mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van je mailadres

Nadat de bovenstaande gegevens zijn ingevuld, klik je op Bewaar om door te gaan.

Inkomende instellingen

Op de volgende pagina geef je aan of je Mail en Notities wilt gebruiken. Dit stel je volledig naar wens in. Klik vervolgens op Bewaar om door te gaan.

Check opties en bewaar

Als je het account succesvol hebt ingesteld, zijn de items Verstuurd (sent), Concepten (drafts) en Verwijderd (trash) niet standaard ingesteld, zodat deze op de server worden opgeslagen. Indien je dit wel als standaard ingesteld wilt hebben, dan volg je de volgende stappen:

Je gaat in het menu naar Instellingen en vervolgens naar Accounts en wachtwoorden. Klik vervolgens het correcte e-mailaccount aan en klik op de volgende pagina vervolgens op Account om de instellingen naar voren te halen.

Klik op account

Onderaan het volgende scherm klik je op Geavanceerd. Vervolgens zie je bij Postbusinstellingen de mappen Concepten, Verstuurd en Verwijderd staan. Je klikt bijvoorbeeld op Verstuurd om deze vervolgens aan de map Sent te koppelen, zoals deze op de mailserver van Argeweb genoemd wordt.

Koppel op deze manier Concepten aan de map Drafts en Verwijderd aan de map Trash.

Mappen toewijzen

Je mailaccount is nu volledig ingesteld!