WordPress installeren bij Yourhosting

Wil je een WordPress website maken? Dan kun je WordPress automatisch laten installeren vanuit je Plesk Hostingmanager. Dat is de snelste en makkelijkste manier om dit te doen. Ook als je al een WordPress website hebt kan Plesk deze automatisch detecteren om deze zo gemakkelijker te beheren.

Inhoudsopgave

Waarom WordPress via Plesk

WordPress kan op meerdere manieren op een hostingpakket geïnstalleerd worden. Doe je dit liever handmatig via FTP, dan kan dat uiteraard ook; maar we adviseren Plesk. Op deze manier gaat het snel en veilig en zorgt Plesk dat alle benodigde gegevens goed staan ingevuld en de bestande op de juiste plek komen. Daarnaast heb je daarna ook een makkelijk overzicht in Plesk van alle plugins en thema's en waar eenvoudig updates gedaan kunnen worden.

Kan ik gebruik maken van WordPress

WordPress is gratis. Je hoeft hiervoor dus niks extra's aan te schaffen. Om een WordPress site te kunnen hosten is uiteraard wel een hostingpakket nodig. Bij al onze hostingpakketten wordt Plesk en een WordPress toolkit geleverd om WordPress eenvoudig te installeren. De WordPress toolkit is dus niet beschikbaar bij een E-mail- of een Sitebuilder pakket.

Waar moet ik zijn

1. Log in op Mijn Yourhosting;

2. Klik op het pakket waar WordPress op geïnstalleerd mag worden;

3. Vervolgens scroll je naar onderen en klik je op de button voor Plesk;

4. In Plesk aangekomen staat de WordPress knop helemaal onderaan in het menu links.

3wwOlGv-1PppA4IpG6MNp63xFjg9kDbvIg

WordPress installeren

1. Klik op Installeren op de WordPress pagina;

iHo474d5Q79trHCGbK-ty9Vwsa9FS7yHOQ

2. Een nieuw venster verschijnt waar je een aantal gegevens mag invullen.

NB: Je kan in principe alles laten zoals het staat en onderaan op Installeren klikken.

Alleen als je een specifieke voorkeur hebt voor een mapnaam, subdomein of WordPress inlog kan dit handmatig aangepast worden. Zodra er op Installeren wordt geklikt wordt WordPress gereed gemaakt en kun je direct aan de slag!

92H2r_VP2sNkMJO-SS7ryeOYw9cnQZONAw

Een WordPress site maken en beheren

Als WordPress geïnstalleerd is kun je aan de slag via de beheeromgeving van WordPress. Deze is benaderbaar via de toolkit (zie afbeelding). Maar je kunt hier ook naar toe via de browser. Typ in jouwdomeinnaam.nl/wp-login (Uiteraard met jouw daadwerkelijke domeinnaam)

In de toolkit - het overzicht van je site via Plesk > Wordpress, kun je wel eenvoudig updates en beveiligingsissues beheren. Als er een update nodig is of een aanpassing in je SSL certificaat, zie je daar direct een melding van (zie afbeelding).

4O3yfwJmvY7JBmPF-9cwIdgrjr-KPPKc2w

NB: We geven geen inhoudelijke support op het maken van je website.