POP3 e-mail met Outlook instellen bij Vevida

Als je mail afneemt bij ons kun je jouw postvak toevoegen aan een mailprogramma. In deze handleiding laten we zien hoe je een POP3 account aanmaakt in Outlook.

Inhoudsopgave

Vooraf

Wij adviseren om IMAP te gebruiken. Bij POP3 wordt je mail van onze server afgehaald en lokaal opgeslagen. Een handleiding voor het instellen van IMAP vindt je hier. Als je toch liever POP gebruikt dan lees je hier hoe dat moet.

Serverinstellingen

De serverinstellingen voor POP3 en SMTP zijn:

• inkomende POP3-server: pop.vevida.com
  • poort: 995
  • beveiligingstype (This server requires an encrypted connection): SSL/TLS
  • uitgaande SMTP-server: smtp.vevida.com
  • poort: 587
  • beveiligingstype: StartTLS
  • verificatie vereist: Ja
  • Beveiligd wachtwoordverificatie (SPA): Nee

tIQWj8zMNFQhtuwgzE_Dkn5WjHwebB0rnQ

Stappenplan

• Start Outlook op en ga naar Bestand -> Account toevoegen
  • Als je Outlook voor het eerst start kom je hier al automatisch;
  • Vul je je e-mailadres in en klik op Advanced options;
  • Vink je aan dat je het account handmatig wilt instellen.

aJF_DY0rH-1HFQMOYd3atElX8zCm9SlhYQ

• Selecteer POP

OyEkygiTw6VbrDniUiZu6X9uz2xHrd5P5Q

• Vul de gevraagde gegevens in;

nzzykZb43oyRniarTyUpktzmnlCMBXWoXg

• Vul het wachtwoord van het e-mailaccount in;

7_KtoeLl3r7hWtTa4xFGf3vIrTsjixEFVg

• Hierna is het account ingesteld.

T_2pKsajtGmZtSRqJfURXwysHB61l2QlTA

SPF

Bij SPF wordt er een DNS-record ingesteld in de DNS-zone van je domein. In dit DNS-record staat aangegeven welke mailservers gemachtigd zijn om e-mails te sturen namens het domein. Onderstaand DNS-record hebben wij standaard ingesteld in alle DNS-zones:

@ TXT v=spf1 include:spf.vevida.com ~all

In dit DNS-record staat aangegeven dat alles wat is toegevoegd in spf.vevida.com gemachtigd is om namens het domein e-mails te versturen. In spf.vevida.com zijn al onze uitgaande mailservers opgenomen.

Q
Quinten is the author of this solution article.