Back-ups terugzetten bij Vevida

Bij Vevida maken we dagelijks back-ups van je e-mail, bestanden en database. Voor al onze hostingpakketten geldt dat je zo’n back-up zelf kunt terugzetten. In dit helpartikel leggen wij je uit welke stappen je moet doorlopen.

INHOUDSOPGAVE


Er worden back-ups gemaakt van de berichten van elk e-mailadres, van de bestanden op de website en van de data in de databases. Het terugzetten van deze gegevens verschilt per onderdeel.


Back-up van een e-mailadres terugzetten

Als je in MyVevida op de domeinnaam van het e-mailadres klikt en daarna op E-mail, verschijnt er een lijst van de adressen. Klik hier op het betreffende e-mailadres en op de knop Back-up terugzetten.


In het volgende paneel kun je kiezen van welke datum de back-up moet worden teruggezet. Je kunt hier de gewenste datum selecteren. Klik nu op de knop Bestemming kiezen.


Bij de volgende stap bepaal je waar de back-up moet worden neergezet. Als je kiest voor Bestaande mailbox overschrijven wordt de mail op dezelfde plek in dezelfde map teruggezet.


Je kunt ook kiezen voor een nieuwe map en dan de naam van de map invoeren. Zo blijven de aanwezige e-mails ongewijzigd en staat de herstelde back-up in een losse map, waaruit je selectief in een e-mailprogramma de mails kunt verplaatsen.


Je kunt er ook voor kiezen een nieuw adres aan te maken. Er wordt dan een e-mailadres gemaakt, waar -backup in de naam voor het apenstaartje wordt toegevoegd. Als dat adres al bestaat, wordt er een cijfer achter -backup geplaatst. Het adres info@example.com wordt dan dus info-backup@example.com. Het wachtwoord wordt hetzelfde als dat van het betreffende e-mailadres.


Je kunt hier bepalen wat je met de back-up wilt doen en dan op de knop Naar bevestigen klikken.

Hier zie je een samenvatting van de gemaakte keuzes en kun je de actie bevestigen.


Je bent nu klaar

Back-up van de bestanden van de website terugzetten

Als je in MyVevida op de domeinnaam en Website klikt, vind je op dat scherm een knop Back-up terugzetten.

In het volgende paneel kun je kiezen van welke datum de back-up teruggezet moet worden. Kies de gewenste datum en klik op de knop Bestemming kiezen.

Vervolgens bepaal je waar de back-up moet worden teruggezet. Kies je voor Huidige website overschrijven, dan wordt de back-up teruggezet op de plek waar hij stond. Die locatie wordt niet eerst geleegd. Bestanden, die niet in de back-up staan, worden niet overschreven. Bij een gehackte site, waarbij bestanden zijn toegevoegd door de hacker, blijft de malware dan ook staan. In zo’n situatie is het aan te raden eerst via FTP de map www te legen.

Hier kun je de bestemming bepalen en klikken op Naar bevestigen.


Op dit paneel zie je een samenvatting van de gemaakte keuzes en kun je de actie bevestigen.


Je bent nu klaar.


Back-up van een database terugzetten

Als je in MyVevida op de domeinnaam en Databases klikt, verschijnt er een lijst met de aanwezige databases. Daarvan kun je een back-up terugzetten door op de naam van de database te klikken en dan op de knop Back-up terugzetten.

In het volgende paneel kun je kiezen van welke datum de back-up moet worden teruggezet. Selecteer de gewenste datum en klik op de knop Bestemming kiezen.


Het volgende scherm is afhankelijk van het pakket dat je bij ons hebt en de eventueel aanwezige uitbreidingen. De optie om de database te overschrijven is altijd aanwezig, maar soms kun je ook kiezen om het in een nieuwe of bestaande database terug te zetten. Als je binnen je pakket recht hebt op meer dan één database verschijnen deze extra opties. Als je de back-up naar een database met inhoud terugzet, wordt die database eerst geleegd.

Hier kun je kiezen waar de back-up moet worden teruggezet. Klik vervolgens op Naar bevestigen.


Op dit paneel zie je een samenvatting van de gemaakte keuzes en kun je de actie bevestigen.


Je bent nu klaar.

               

                   
M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.